Τρελαίνεσαι για γλυκά; Οι ειδικοί έχουν να σου πουν κάτι

Αν κατά καιρούς βρίσκεις παρηγοριά σε γλυκιές αμαρτίες, μην αισθάνεσαι άσχημα.



Μετά από μια μέρα που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, επιτέλους φτάνεις σπίτι. Κάθεσαι στον αναπαυτικό καναπέ σου και προσπαθείς να δια γράψεις οτιδήποτε σε έκανες να αισθανθείς άσχημα. Η επόμενη κίνηση σε οδηγεί στο ψυγείο.Θέλεις απεγνωσμένα να φας κάτι γλυκό.Αφού το φας, σκέφτεσαι τις περιττές θερμίδες.

Μην νιώθεις ενοχές. Οι άνθρωποι που τρώνε λόγω έντονου άγχους, ενστικτωδώς διαχειρίζονται τις θερμίδες που προσλαμβάνουν. Έτσι διατηρούνται στο σωστό βάρος συγκριτικά με άλλους πιο ψύχραιμους καταναλωτές.

Έρευνα που πραγματοποίησε η Gudrun Sproesser,Ph.D καθηγήτρια, έδειξε ότι τα άτομα που τρώνε, για να καταπολεμήσουν το αίσθημα του στρες, για έναν ανεξήγητο λόγο δεν λαμβάνουν πολλές περιττές θερμίδες σε σχέση με τις τροφές που προσλαμβάνουν. Κατά τη διάρκεια της μελέτης συγκεντρώθηκαν δυο ομάδες. Η μια αποτελούνταν από άτομα που έτρωγαν συχνά υπό πίεση και η άλλη από αυτούς που το έκαναν πιο σπάνια.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες παγωτού,έπειτα από διάφορα σενάρια που ετοίμαζε η καθηγήτρια. Η κατηγορία αυτών που έτρωγαν ακατάπαυστα λόγω έντονου στρες,πήραν μόλις 19 θερμίδες περισσότερες από εκείνους που η όρεξη τους δεν εξαρτάται από την ψυχολογική τους κατάσταση. Όπως τονίζει στην γραπτή της έκθεση η Gudrun Sproesser η παρορμητικότητα εν τέλει είναι ευεργετική, καθώς το να περιορίζεις αναγκαστικά την όρεξή σου, αυξάνει το άγχος και μπλοκάρει τον οργανισμό”.

Δες εδώ ποια είναι η δίαιτα της πρωτεΐνης και χάσε βάρος εύκολα!