Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου: To reunion των πρωταγωνιστών

22 χρόνια μετά οι stars της cult ταινίας θυμούνται.



Η Julia Roberts, η Cameron Diaz, ο Dermont Malroney και ο Rupert Everett ήταν το κουαρτέτο που πρωταγωνιστούσε σε μία από τις πιο cult ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών: το My Best Friend's Wedding. 22 χρόνια μετά ξανσυναντήθηκαν για να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο του Entertainment Weekly και να μοιραστούν με τους αναγνώστες τις αναμνήσεις τους από την ταινία.

Το στόρι πήγαινε κάπως έτσι: Η Julianne (Roberts) και ο Michael (Malroney) μετρούν κάμποσα χρόνια φιλίας κι έχουν υποσχεθεί μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι θα παντρευτούν μεταξύ τους, αν φτάνοντας στα 28 είναι και οι δύο ανύπαντροι. Λίγες μέρες πριν κλείσει η Julianne τα 28 της, όμως, ο Michael της ανακοινώnει ότι θα παντρευτεί την Kim (Diaz). Σ' αυτό το σημείο η Julianne φρικαρισμένη συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένη με τον Michael κι αποφασίζει να κάνει όποια κατινιά μπορεί για να ακυρώσει τον γάμο του. Στην ανίερη προσπάθειά της τη βοηθάει ο gay κολλητός της George (Everett). 

22 χρόνια μετά, ο Everett θυμάται: «Είχαμε δέσει ως ομάδα και οι τέσσερις από την αρχή κι αυτό βγήκε και στο κοινό. Προσωπικά για μένα ήταν μαγική εμπειρία. Την τελευταία φορά που είδα την ταινία, πολύ πρόσφατα, έκλαψα και μόνο στην ανάμνηση τού πόσο υπέροχα περάσαμε εκείνο το καλοκαίρι». 

Η Diaz προσθέτει: «Αυτός ο ρόλος ήταν σαν ευχάριστο διάλειμμα για μένα. Η κουνιάδα μου Nicole Ritchie (η γνωστή) έχει εμμονή μ' αυτή την ταινία. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου που είχαμε βρεθεί μαζί στο Σικάγο, με πήγε σε όλα τα locations και κάθε φορά μού έλεγε κάτι σαν "θυμάσαι που περπατούσες αυτό τον δρόμο;". Είχε πολλή πλάκα. Κι εγώ απαντούσα κάτι σαν "νομίζω πως ναι". Και τότε εκείνη μου έλεγε: "Εγώ όμως θυμάμαι. Κι επειδή είναι πολύ σημαντικό για μένα, προσποιήσου ότι θυμάσαι κι εσύ».

Ο Malroney, από τη μεριά του, λέει: «Δεν θα άλλαζα αυτή την ταινία με τίποτα. Μου άρεσε που ο Michael που υποδυόμουν ήταν ο πρωταγωνιστής και ότι άρεσε στην Julia Roberts. Αλλά πέρα από αυτά τα προφανή στοιχεία, μού άρεσε και ο χαρακτήρας. Ήταν αθλητικογράφος και ήταν ερωτευμένος με τρόπους που ακόμα και σήμερα πολλοί διαφωνούν». 

Όσο για την Roberts, εξηγεί ότι δέχτηκε να παίξει στην ταινία γιατί της είχε φανεί «αστεία και πολύ έξυπνη». Και προσθέτει: «Η σκηνή που μου άρεσε περισσότερο, γιατί τη θεωρώ πολύ αυθεντική, είναι εκείνη που η Julianne λέει στον Michael: "Διάλεξε εμένα. Άσε με να σε κάνω ευτυχισμένο" Αυτή η ατάκα τα λέει όλα. Είναι τόσο περιεκτική, συναισθηματική και γεμάτη νοήματα».

Στην αρχική βερσιόν, ο Michael όντως διαλέγει την Julianne, αλλά στη δοκιμαστική προβολή οι θεατές αντέδρασαν αρνητικά, οπότε αποφασίστηκε να γυρίσουν άλλο τέλος, με τον Michael να παντρεύεται την Kim. 

«Αυτό ήταν το έξτρα γύρισμα των 40 εκ. δολαρίων», είπε κάποτε ένας από τους παραγωγούς στην Roberts. Κι εκείνη είχε απαντήσει: «Μα δεν είχε στοιχίσει τόσο πολύ». «Όχι, αλλά τόσα επιπλέον χρήματα απέφερε», ολοκλήρωσε αυτός. Η ταινία ήταν τρελό smash hit στο box offce, βάζοντας στην τσέπη των παραγωγών 127 εκατομμύρια δολάρια.

Για το τέλος. ο Malroney θυμάται μια σκηνή που είχε γυρίσει με την Roberts. «Ήμασταν στο ποταμόπλοιο και περνούσαμε κάτω από πολλές γέφυρες. Σχεδόν σε κάθε γέφυρα υπήρχε κόσμος που φώναζε "Julia, Julia!" κι εμείς αναγκαζόμασταν να ξαναγυρίσουμε τη σκηνή, ξανακάνοντας τη διαδρομή στο ποτάμι. Και γύρω στην όγδοοη λήψη, κάποιος πάνω στη γέφυρα φώναξε: "Hey Dermont" κι εγώ σκέφτηκα κάτι σαν "επιτέλους!". Και σηκώνω το κεφάλι και βλέπω ότι ήταν έναw φίλος από το κολέγιο και άρα δεν μετρούσε σαν θαυμαστής. Οπότε κι εγώ απάντησα: "Γεια σου John"»