Σε χτυπάνε οι μπότες; 4 τρικ για να είναι άνετες σαν sneakers

Μας ευχαριστείς μετά…



Οι μπότες είναι λατρεμένες και τώρα που έρχεται ο χειμώνας είναι must σε κάθε εμφάνιση. Έχουν όμως και ένα κακό, που μας βασανίζει όλες μας: Δεν είναι άνετες!

Υπάρχουν απλά tips, που αν τα εφαρμόσεις, όχι απλά θα είσαι άνετη και χαλαρή με τις μπότες σου όλη την ημέρα αλλά δεν θα τις βγάζεις από τα πόδια σου, ούτε καν μέσα στο σπίτι.

Πάρε χαρτί και μολύβι!

-Φόρα ειδικό tape

Επειδή το πρόβλημα με τις μπότες δεν απασχολεί μόνο εσένα σε όλο τον πλανήτη αλλά κάθε γυναίκα, υπάρχουν στα φαρμακεία ειδικά tape που εμποδίζουν την δημιουργία κάλων. Η τριβή λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας στην σόλα, δημιουργεί εγκαύματα και φουσκάλες, οπότε αυτή η λύση είναι σωτήρια.

Τοποθέτησε το tape στις φτέρνες και γύρω από τα δάχτυλα, ώστε να προστατεύεις αυτά τα σημεία από την υγρασία και την τριβή. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγεις τις μάλλινες κάλτσες, για να μην υπάρχει υγρασία.

-Προτίμησε ανατομικούς πάτους

Οι μπότες ή τα μποτάκια με ψηλό τακούνι, αναγκάζουν την καμάρα του ποδιού να παίρνει μεγάλη κλίση.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πέλμα να έχει μια αφύσικη γωνία και φυσικά πονάς. Ένας πολύ καλός τρόπος να ανακουφιστείς είναι να φορέσεις ανατομικούς πάτους από gel, οι οποίο παίρνουν την φόρμα του ποδιού και απορροφούν μεγάλο κομμάτι από τους κραδασμούς.

-Ένα σπρέι που θα σε σώσει

Κυριολεκτικά όμως. Οι μπότες είναι σκληρές σαν υπόδημα, ωστόσο υπάρχει η λύση. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σπρέι που μαλακώνουν το δέρμα. Θα δεις άμεση διαφορά μετά από 2-3 χρήσεις ενώ αν δεν τα καταφέρεις μόνη σου, τότε πολύ απλά μπορείς να απευθυνθείς σε έναν τσαγκάρη (ναι, υπάρχουν ευτυχώς ακόμα).

-Ίσιωσε το… τακούνι!

Πριν φορέσεις τα sexy δωδεκάποντα, παρατήρησε καλά τα τακούνια. Θα δεις πως σίγουρα το ένα από τα δυο έχει φθαρεί περισσότερο και αυτό εκτός από τραυματισμό, προκαλεί και ενόχληση στα πόδια σου. Αυτό συμβαίνει επειδή το βάρος κατά το περπάτημα, κατανέμεται περισσότερο στο ένα πόδι από ότι στο άλλο. Στο εμπόριο υπάρχουν «τάπες» ή «καπάκια», που φέρνουν τα τακούνια στο ίδιο ύψος ενώ μαλακώνουν και το περπάτημα!