Η μεγάλη απορία: Μπορεί ένας άντρας να εκπαιδευτεί;

Και όμως σου έχουμε τον τρόπο! Δεν είσαι περίεργη να δεις;



Όπως λέει και η γιαγιά μου η Σοφία τα πράγματα είναι απλά με τους άντρες. Εμείς έχουμε τη δύναμη αν θέλουμε να καθοδηγήσουμε έναν άντρα και εν τέλει να τον εκπαιδεύσουμε! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και ιδιαίτερο χειρισμό! Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιες συμβουλές από μια άλλη γενιά είναι πάντα χρήσιμες! 

Ας αρχίσουμε από τα βασικά ~> Τι ζητάει ένας άντρας από μια γυναίκα; Απλά και κατανοητά πράγματα! Εσύ τα κάνεις πιο σύνθετα στο μυαλό σου. Γι'αυτό συγκεντρώσου! Αλλά να μου πεις δεν φταις και εσύ, φταίνε αυτοί επειδή δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αλλά αυτό μάλλον είναι κάτι που δεν θα αλλάξει όσα χρόοοονια και αν περάσουν. Γι΄αυτό τι πρέπει να κάνεις; Να ακολουθήσεις τα παρακάτω!
To πιο εύχρηστο και σημαντικό tip είναι να μην κάνεις αυτά που του κάνει η μαμά του. Δηλαδή παράπονα και γκρίνιες! Aπλά τα ξεχνάς για τον απλούστατο λόγο: Δεν θα δώσει καμία σημασία, είναι αποδεδειγμένο. Από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει! Σκέψου πως σε βλέπει απλά να ανοιγοκλείνεις το στόμα σου, δεν ακούει τι λες! Γι' αυτό μην αναλώνεσαι σε περιττά λόγια. Κάνε πράξεις. Όποτε κάνει κάτι που σε ενοχλεί μην τρελαίνεσαι και του βάζεις τις φωνές, δεν είσαι η μαμά του. Πάρε την πιο γλυκιά φωνή και με λίγα λόγια εξήγησέ του το λάθος του. Όλοι εκτιμούν μια γλυκιά φωνούλα οποιαδήποτε στιγμή!

Άλλη τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις είναι να αντιπαραθέτεις κάθε φορά τι θα κέρδιζε αν έκανε αυτό που δεν σε ενοχλούσε. Πρόσεξε αυτό που σκέφτεσαι να είναι και εφαρμόσιμο! 

Τον άντρα είναι όπως τον μάθεις από την αρχή! Αν τον καλομάθεις και του κάνεις τα χατίρια και τoυ συγχωρείς τα πάντα δεν θα σε περάσει απλά για δεδομένη αλλά θα κάνει ότι σε ενοχλεί γιατί θα ξέρει ότι εσύ μετά δεν θα το θυμάσαι! Αλλά δεν πάει έτσι. Είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις αυτό. Μια, δυο, τρεις...αν του κάνεις το πάθημα ~> μάθημα θα σε σέβεται, θα ξέρει τι σε ενοχλεί και θα έχει όρια. Όσο πιο ελεύθερο τον αφήνεις τόσο πιο πολύ κατά σου είναι! Και αν δεν το διαπιστώσεις αμέσως θα το καταλάβεις με την πάροδο του χρόνου. 
Cool δεν σημαίνει ότι αφήνεις τον άλλο να κάνει ότι θέλει. Cool σημαίνει να έχεις βάλει όρια από την αρχή και όταν ο άλλος τα ξεπερνάει να μην το ανέχεσαι και με έξυπνο τρόπο να του το δίνεις να το καταλάβει. 
Τώρα πως θα το καταφέρεις αυτό; Είναι στο χέρι σου. Σκέψου απλά. Για να είναι μαζί σου σημαίνει πως σε θέλει. Πάει αυτό το κομμάτι. Για να τον κρατήσεις θα πρέπει να είσαι δυναμική και αποφασιστική και κάποιες φορές να βάζεις το συναίσθημα στην άκρη. Δεν είσαι πρωταγωνίστρια σε μυθιστόρημα γι΄αυτό άφησε το δράμα και σκέψου ρεαλιστικά! 
Αν θέλεις να του δείξεις πόσο άσχημο είναι κάτι που κάνει τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του  κάνεις το ίδιο σε μία ανύποπτη στιγμή. Δεν θα το κάνεις επίτηδες. Θέλεις απλά να του μεταφέρεις το συναίσθημα που σου μετέδωσε με τη συμπεριφορά του! Τέτοιες πράξεις!

Και γίνε και λίγο τσαχπίνα , κοριτσάκι είσαι ~> Επιβράβευσέ τον όταν φαίνεται ότι κατανοεί αυτά που λες! Ξέρεις πως! Παίξε με το μυαλό του και απλοποίησε τα πράγματα. Έτσι θα έχει κάτι να περιμένει όταν είναι καλός και σωστός!

Και έτσι θα κρατήσεις τη σπίθα στη σχέση σου!