Κοιτάμε αν το κτήμα/χώρος που επιλέγουμε έχει σταθερή συνεργασία ή μας αφήνει το ελεύθερο να φέρουμε όποιο θέλουμε. Yesidogr_tip: τα κτήματα που έχουν συγκεκριμένες συνεργασίες με κάποια catering αν στην αρχή σας ενοχλήσει η μη ευελιξία αυτή, κατά τη γνώμη της editor είναι προτιμότερο να τα επιλέξετε. Ο λόγος; Τα συνεργαζόμενα catering ξέρουν το χώρο καλύτερα και άρα το πώς θα στήσουν, αλλά και ο χώρος ξέρει και εγκρίνει το επίπεδο του φαγητού που θα σας σερβίρει.
Προαποφασίζουμε αν θα έχουμε ψάρι ή κρέας και σε τι ποικιλία. Πάντα το ψάρι και τα θαλασσινά έχουν το φόβο αλλεργιών, ενώ δεσμεύουν αρκετά καθώς πολλοί δεν τρώνε θαλασσινά. Έτσι ενώ εσείς θα νομίζετε ότι φτιάξατε έναν πολύ large μπουφέ στην πραγματικότητα θα έχετε περιορίσει τις επιλογές για τους καλεσμένους σας. Πάντα το κρέας μαζί με χορτοφαγικές λύσεις είναι η ιδανική επιλογή για ένα γάμο εντός των τειχών, με μικρές πινελιές θαλασσινών όπως ένα ριζότο ή μία πίτα σολομού. Φυσικά ένας γάμος σε νησί επιβάλλεται να έχει ψάρι σε μεγαλύτερη ποικιλία.
Αποφεύγουμε τις σάλτσες και τις κρέμες γάλακτος και σος φαγητά. Μπορεί να είναι πολύ νόστιμα για τα οικογενειακά γεύματα, δεν θέλετε όμως να αφήσετε τις καλεσμένες σας εκτεθειμένες στον κίνδυνο να λερωθούν; Οτιδήποτε έχει σάλτσα είναι κίνδυνος θάνατος για τα βραδινά καλά ρούχα.
Όλα τα γκουρμέ και τα περίεργα φαγητά που συνδυάζουν όσπρια με άμυλο και κρέατα με φρούτα και άλλα πολλά που μόνο οι σεφ ξέρουν είναι τέλεια ΑΛΛΑ όχι για το γάμο. Απλές και καθαρές γεύσεις, που δεν θα θέσουν ρίσκο στο επίπεδο του φαγητού, δεν θα διχάσουν τους καλεσμένους σας και είναι σίγουρο ότι όλοι θα τα τρώνε. Πχ οι αγκινάρες είναι τέλειο φαγητό αλλά για τη Σαρακοστή, δεν είναι απαραίτητο να τις εντάξετε στο γαμήλιο μενού σας.
Εμπιστευθείτε τον σεφ, κάτι ξέρει. Ζητήστε να δείτε τις εναλλακτικές των μενού, αλλά δείτε τον σεφ και συζητήστε μαζί τους τις διάφορες επιλογές. Δεν ήρθε τώρα η ώρα να βγάλετε την μαεστρία σας και να το παίξετε μαστερ σεφ. Αφήστε τα για το σπίτι αυτά. Η αστακομακαρονάδα με το αρνάκι και το στιφάδο σίγουρα δεν ταιριάζουν επουδενί. Μην το προσπαθείτε.
Μην το παρακάνετε με εναλλακτικές σε κάθε κατηγορία. 4 σαλάτες, 3 ορεκτικά, 3 συνοδευτικά και 3 -4 κρέατα είναι μία καλή ποικιλία για να τους πιάσετε όλους!
Budget, budget και πάλι Το μενού μπορεί εύκολα να ξεφύγει. Αποφασίστε πόσο θα θέλατε να δώσετε ανά άτομο και μείνετε σε αυτό κάνοντας μικρές παραλλαγές στο μενού για να φτάσετε εκεί που θέλετε. At the end of theday θέλετε ο κόσμος να φάει καλά για να τον κρατήσει, ώστε να πιει αλκοόλ και να περάσει καλά! Οι υπερβολές δεν χωρούν μέσα σε αυτό!
Προσέξτε στην τιμή που σας δίνουν ανά άτομο αν περιλαμβάνεται το κόστος για νερό, αναψυκτικά κρασί και μπύρες ή έρχεται έξτρα! Μπορεί να την πατήσετε και το κόστος να εκτοξευτεί χωρίς να το πάρετε χαμπάρι.
Και ποτέ μα ποτέ μην παρακάμψετε τη γευστική δοκιμή. Δεν είναι όλα τα catering ίδια, ούτε ένα catering που έχει το όνομα έχει απαραίτητα και τη φήμη. Μπορεί να εκπλαγείτε σε αυτά που θα δοκιμάσετε. Και πολύ σημαντικό να τα δείτε στημένα στον χώρο ώστε να ξέρετε πως θα είναι παρουσιασμένα τη μεγάλη μέρα.
Tips για το μενού του γάμου σας!
Όσοι έχετε ξεκινήσει τη διαδικασία ευρέσεως catering για το γάμο σας ή έχετε βρεθεί κοντά σε κάποιον που ψάχνει θα έχετε δει ότι σας δίνουν πάντα 3-4 προτεινόμενα μενού με το πρώτο πιο οικονομικό και το τέταρτο με τα ψάρια να κολυμπάνε σε ενυδρεία να φτάνει στα ύψη και θέλοντας και μη βάζει καβούρια στις τσέπες σας.Πως καταλήγουμε λοιπόν σε ποιο catering και με τι μενού προχωράμε;