Πες καλημέρα στον μεταβολισμό σου

Ανοίξε τα μάτια με το πρώτο φως της ημέρας και πες "καλημέρα" στον μεταβολισμό σου για ένα όμορφο και καλλίγραμο σώμα!



Ο μεταβολισμός είναι αυτός που καθορίζεις τις καύσεις που κάνει το ανθρώπινο σώμα και με αυτά τα έξυπνα tips θα καταφέρεις να τον "ξυπνήσεις" μαζί με εσένα, διατηρώντας τον σε... εγρήγορση την υπολοιπή μέρα!

-Άσκηση

Το πιο σημαντικό βήμα για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου με το "καλημέρα" είναι η πρωινή άσκηση. Έρευνες έχουν δείξει πως η πρωινή άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ώρα. Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις μόλις πλυθείς, είναι να φορέσεις τα sneakers σου και να βγεις για ένα 20λεπτο jogging. Αν έχει και ήλιο καλύτερα, καθώς η βιταμίνη D που παίρνεις από εκεί ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο τον μεταβολισμό σου…

-Βάλε ένταση

Αν δεν έχεις τον χρόνο να βγεις για τρέξιμο, τότε μπορείς μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο των 5 λεπτών, όχι απλά να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου, αλλά να τον κάνεις να πάρει… φωτιά! Το «κλειδί» για να τα καταφέρεις είναι η ένταση στην άσκηση. Λίγα επιτόπου άλματα και λίγα pushups χωρίς διάλλειμα θα δώσουν στον μεταβολισμό σου την ώθηση που χρειάζεται.

-Μην καθυστερείς το πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ. Το γεύμα το πρωί βοηθά το σώμα και τον μεταβολισμό να μένουν ισορροπημένα. Αν φας ένα πλήρες πρωινό όταν ξυπνήσεις, τότε το σώμα σου έχει ενέργεια να καταναλώσει. Είναι βασική αρχή πως την ενέργεια δουλεύει και ο μεταβολισμός σου άμεσα.

-Προπονήσου με βάρη

Μην ξεχνάς να προσθέσεις στην καθημερινή σου προπόνηση ελεύθερα βάρη. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως η άσκηση με βάρη βοηθά τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες από όσο η αερόβια άσκηση. Ιδανικό θα ήταν να συνδυάσεις και τα δυο μαζί.

-Δεκατιανό

Ένα υγιεινό σνακ μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα σνακ το οποίο θα έχει αρκετή πρωτεΐνη, όπως οι ξηροί καρποί. Είναι σημαντικό να κρατάς το στομάχι σου… χορτασμένο, έτσι ώστε να παραμένει ο μεταβολισμός σου σε εγρήγορση.