DIY ιδέες για το γαμήλιο ρύζι!

Εάν είστε από τα τυχερά ζευγάρια που η εκκλησία στην οποία θα παντρευτούν σας επιτρέπει να γιορτάσετε με τα όλα του το «Ησαΐα Χόρευε» τότε "θα το φάτε το ρύζι σας" και θα είναι και πολύ γιατί οι καλεσμένοι θα βγάλουν το «άχτι» τους και για όλους τους άλλους γάμους στους οποίους δεν μπόρεσαν να πετάξουν ρύζι. Ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να το προσφέρετε.
DIY ιδέες για το γαμήλιο ρύζι!



 Η πατροπαράδοτη διαδικασία θέλει τις ανύπαντρες κοπέλες να περνάνε με ένα καλαθάκι και να προσφέρουν "χύμα" το ρύζι στους καλεσμένους με αποτέλεσμα  να ζεσταίνεται το χέρι τους όση ώρα κρατάνε το ρύζι, αλλά γιατί να μην κάνετε κάτι πιο διαφορετικό; Πιο ιδιαίτερο; Πιο μοντέρνο και πιο εσείς;

Τοποθετήστε ένα τραπέζι στην είσοδο της εκκλησίας και αφήστε πάνω του το ρύζι, βάλτε μία μίνι πινακίδα που θα ζητάει από τον κόσμο πριν μπει μέσα να πάρει το ρύζι, πχ “για να στεριώσει ο γάμος μας”.

Μάλιστα αν θέλετε να δώσετε έξτρα χρώμα στο γάμο σας, βάψτε το ρύζι στα χρώματα της διακόσμησης. Επιλέξτε είτε χρώμα ζαχαροπλαστικής, είτε γκοφρέ χαρτί που θα διαλύσετε μέσα στο νερό, θα το αφήσετε να πάρει χρώμα και μετά θα το ψήσετε στο φούρνο για να δέσει καλά και να μην ξεβάψει εύκολα.

Μία απλή, εύκολη και οικονομική λύση είναι τα πουγκάκια από οργάντζα. Αν το ρύζι είναι χρωματιστό, προτιμήστε λευκό πουγκί, διαφορετικά διαλέξτε κάποιο στο χρώμα της διακόσμησης.

Αν η διαδικασία να γεμίσετε τα πουγκιά σας φαίνεται χρονοβόρα αφήστε τη στους καλεσμένους σας. Τοποθετήστε στο τραπέζι γυάλινα βάζα ή τσίγκινες γλάστρες γεμάτες με ρύζι, φτυαράκια, χάρτινους κώνους, και όση ώρα "στήσει" η νύφη το γαμπρό αφήστε τους να γεμίσουν μόνοι τους, τους κώνους.

Αν το budget σας το επιτρέπει, τυπώστε ή κολλήστε αυτοκόλλητα με το λογότυπο του γάμου ή τα αρχικά σας για πιο προσωποποιημένες καταστάσεις.

Εναλλακτικά από τους κώνους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά τσίγκινα κουβαδάκια τα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να πάρουν και στο σπίτι μαζί τους και να έχουν κάτι ακόμη από το γάμο σας!