Με έναν πολύ απλό τρόπο θα καταφέρεις να αποθηκεύσεις τα λεμόνια σου στο ψυγείο, διατηρώντας τα για περισσότερο καιρό. Η εκτέλεση της συνταγής διαρκεί μόλις 10 λεπτά και το αποτέλεσμα θα σε αφήσει κυριολεκτικά... έκπληκτη!
Για τη συνταγή χρειάζεσαι:
- 4 λεμόνια
- 2/3 ζάχαρης σε φλιτζάνι
- 7 κουτάλια της σούπας χοντρό αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 γαρίφαλο
Εκτέλεση
Βράσε τα λεμόνια για 10-12 λεπτά και μόλις τα βγάλεις από την κατσαρόλα, τοποθέτησε τα μέσα σε παγωμένο νερό. Μην πετάξεις το βρασμένο νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χάραξε τα λεμόνια, χωρίς να φτάσεις στο εσωτερικό.
Ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, μαζί με 3 κούπες από το νερό που έβρασαν τα λεμόνια. Τοποθέτησε και τα λεμόνια και βάλε το δοχείο στο ψυγείο. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες τα λεμόνια θα είναι φρέσκα όπως την στιγμή που κόπηκαν από το δέντρο!