Οδηγός σεξ για τέλειο κρεβάτι! Δοκίμασέ τον...

Το καλό σεξ δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει, επιστράτευσε τον αυθορμητισμό και το χιούμορ σου και πίστεψε στον εαυτό σου.
Οδηγός σεξ για τέλειο κρεβάτι! Δοκίμασέ τον...



Σε αντίθεση με τις δημοφιλείς πεποιθήσεις, δεν χρειάζεται να έχεις αποστηθίσει τα απομνημονεύματα της Jena Jameson (παλιά καραβάνα στη βιομηχανία ερωτικών ταινιών) ούτε να γνωρίζεις 30 διαφορετικές στάσεις στο σεξ για να είσαι καλή στο κρεβάτι. Θα ανακουφιστείς όταν μάθεις ότι υπάρχουν πιο ουσιαστικοί και ρεαλιστικοί παράγοντες που μπορεί να ξέρεις ήδη. Κι αν όχι, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Δεν είσαι επικριτική

«Είτε ακούς τις φαντασιώσεις του συντρόφου σου είτε είσαι σε θέση να προσδιορίζεις τις δικές σου, το να είσαι ανοιχτή σε διαφορετικές επιθυμίες και ερεθίσματα είναι σημαντικό στοιχείο σε έναν σύντροφο» τονίζει ο σεξολόγος Ian Kerner, Ph.D., συγγραφέας του She Comes First. «Θυμηθείτε ότι όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, δεν είναι κάτι που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε» προσθέτει. Άφησε λοιπόν, την κριτική κατά μέρος και άκου πραγματικά τις δικές σου επιθυμίες αλλά και του συντρόφου σου.

Είσαι δημιουργική

Όταν οι άλλοι βλέπουν απλά ένα μπράτσο καναπέ, εσύ βλέπεις το ιδανικό στήριγμα για μία διαφορετική στάση. «Η δημιουργικότητα και αναζήτηση νέων τρόπων για να αναθερμάνεις την ερωτική σου ζωή είναι σημαντικά στοιχεία ενός εραστή» σημειώνει η σεξολόγος και θεραπεύτρια σχέσεων Pepper Schwartz, Ph.D., συγγραφέας του The Normal Bar: The Surprising Secrets of Happy Couples.

Μπορείς να βάλεις τις ανάγκες κάποιου άλλου πάνω από τις δικές σου

Η ικανοποίηση του συντρόφου σου μπορεί να αποδειχτεί μία αρκετά ερεθιστική διαδικασία. Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να ξεχάσεις τις δικές σου ανάγκες, αλλά είναι ωραίο να εστιάζεις πού και πού και στη δική του απόλαυση. «Αυτό μπορεί να είναι το πρωινό σεξ αν είναι πρωινός τύπος ή να δεχτείς μία στάση που ξέρεις ότι λατρεύει» λέει η Kerner. Ό,τι κι αν κάνεις, να είσαι σίγουρη ότι αυτή σου η γενναιοδωρία μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει.

Δοκιμάζεις (σχεδόν) τα πάντα τουλάχιστον μία φορά

«Είναι δύσκολο να είσαι καλή στο κρεβάτι αν κάνεις μόνο όσα ξέρεις και τίποτα παραπάνω» τονίζει η Schwartz. «Δεν χρειάζεται να είσαι πρόθυμη να κρεμιέσαι από δέντρα, αλλά είναι ωραίο να είσαι θετική σε νέες εμπειρίες. Προφανώς, αν ο καλός σου θέλει απεγνωσμένα να δοκιμάσετε ‘τρίο’ κι εσύ δεν θέλεις, είναι απόλυτα λογικό να αρνηθείς».

Είσαι αυθόρμητη

Οι άντρες εκτιμούν τις γυναίκες που παίρνουν πρωτοβουλίες στο κρεβάτι και τους εκπλήσσουν ευχάριστα. Από το να τον ξυπνήσεις με στοματικό σεξ μέχρι να τον περιμένεις φορώντας σέξι εσώρουχα, αυτές οι μικρές κινήσεις μπορούν να φέρουν αλλάξουν τη μονότονη σεξουαλική ζωή.

Έχεις χιούμορ

Μπορεί να μη θυμάσαι τον τέλειο οργασμό που είχες, αλλά σίγουρα δεν θα ξεχάσεις εκείνη τη φορά που έπεσες από το κρεβάτι, συνεπαρμένη από το πάθος. Το σεξ περιλαμβάνει πολλά αστεία περιστατικά, περίεργους θορύβους και άβολες στιγμές, αλλά το σημαντικό είναι να μπορείς να τις αντιμετωπίσεις με χιούμορ.

Απολαμβάνεις χρόνο μόνη σου

Κάποιος που είναι σε θέση να γνωρίζει το σώμα του και τι του αρέσει, μπορεί να γίνει καλύτερος σύντροφος και να απολαμβάνει περισσότερο το σεξ. Συχνά, όταν βρίσκονται σε σχέση, οι γυναίκες ξεχνούν πόσο ευχάριστη μπορεί να είναι η αυτοϊκανοποίηση. Σε αντίθεση μάλιστα με την πεποίθηση ότι ο αυνανισμός μπορεί να μειώσει την επιθυμία για σεξ, ο Kerner υποστηρίζει ότι συμβαίνει το αντίθετο. Κι αν νιώθεις ότι παραμελείς τον σύντροφό σου, δεν έχεις παρά να τον προσκαλέσεις να βλέπει.

Ξέρεις πότε να κάνεις φασαρία

Πολλοί άντρες παραπονιούνται ότι δεν έχουν την καθοδήγηση που θα ήθελαν από τις συντρόφους τους. «Οι άντρες δεν ξέρουν πάντα τι θέλουν οι γυναίκες και αν απολαμβάνουν το σεξ, όταν δεν τους δίνουν μία κατεύθυνση. Θέλουν να καθοδηγούνται από τους ήχους των γυναικών. Αυτό μπορεί να είναι από έναν απαλό αναστεναγμό μέχρι λέξεις και φράσεις, όπως "πιο δυνατά", "πιο σιγά" ή "ακριβώς εκεί"» εξηγεί η Schwartz.

Είσαι fit

Οι δραστήριοι και σωματικά υγιείς άνθρωποι παρουσιάζουν καλύτερες αποδόσεις στο σεξ, αφού έχουν μεγαλύτερη αντοχή, συγκεντρώνονται πιο εύκολα και νιώθουν μεγαλύτερη άνεση με το σώμα τους.

Έχεις αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι το μεγαλύτερο ατού που μπορεί να έχεις. «Κάποιος που λέει "νιώθω σέξι όπως και αν είμαι", μάλλον σε κάνει να το πιστέψεις πρώτη» λέει η Schwartz.