Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τέλεια επιδερμίδα .. δες πως!

Όσο και αν λατρεύουμε το χρονοβόρο, απολαυστικό, χαλαρωτικό, καυτό μπάνιο και όσο απλό και αν ακούγεταιένα ντους, εάν δεν γίνει σωστά μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας.
Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τέλεια επιδερμίδα .. δες πως!



Όσο και αν λατρεύουμε το χρονοβόρο, απολαυστικό, χαλαρωτικό, καυτό μπάνιο και όσο απλό και αν ακούγεται ένα ντους, εάν δεν γίνει σωστά μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας. Μία μαλακή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι ο στόχος κάθε γυναίκας , γιατί όχι και του άντρα! Οι ειδικοί επιμένουν πως η φροντίδα της επιδερμίδας σου πρέπει να ξεκινάει … στο μπάνιο . Μαζί θα δούμε σήμερα τι πρέπει να προσέχουμε την ώρα του ντους για να έχουμε την λεία επιδερμίδα που ονειρευόμαστε!

Πρόσεξε τη θερμοκρασία

Το πολύ ζεστό μπάνιο μπορεί όντως να είναι χαλαρωτικό, όμως στο δέρμα δεν κάνει καθόλου καλό. Στραγγίσει όλη την υγρασία και τα έλαια από το δέρμα σου αφήνοντάς το στεγνωμένο και στεγνό. Όσο δύσκολο και να σου φαίνεται, προσπάθησε να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό και να περιορίσεις την όλη διαδικασία στα 15 λεπτά.

Ξύρισμα

Αν είσαι ανάμεσα στις γυναίκες που χρησιμοποιούν ακόμη το ξυραφάκι, ξεκίνα να το κάνεις σωστά! Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται με τη φορά της τρίχας και όχι... κόντρα, όπως προτιμούν οι περισσότεροι για πιο ριζικό αποτέλεσμα. Επίσης, αντί για σαπούνι, χρησιμοποίησε έναν αφρό ή τζελ ξυρίσματος.

Το σαπούνι σου κάνει πολύ αφρό

Μη χρησιμοποιείς σαπούνι που κάνει πολύ αφρό γιατί όσο περισσότερο αφρό κάνει τόσο περισσότερο ξεραίνει η επιδερμίδα σου. Ο αφρός οφείλεται στην ουσία που έχει την ικανότητα να τραβάει τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα.

Δώσε στην επιδερμίδα σου έξτρα δόσεις ενυδάτωσης

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για το σώμα μας. Όταν όμως βγαίνουμε από το ντους, ακόμα και τα λίγα λεπτά που χρειαζόμαστε για να απλώσουμε την ενυδατική, μας φαίνονται πολλά και έτσι πολλές φορές  παραλείπουμε αυτό το βήμα. Πόσο μάλλον τώρα που καλοκαίριασε και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κολλάμε και να νιώθουμε το δέρμα μας λιπαρό! Υπάρχει λύση όμως! Να χρησιμοποιούμε conditioner σώματος την ώρα που κάνουμε ντους. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

1. Ξεπλένεις το αφρόλουτρο σου

2. Στη συνέχεια απλώνεις το conditioner που χαρίζει τέλεια ενυδάτωση, μεταξένια επιδερμίδα και σύσφιξη σώματος χαρη στις μικροκάψουλες Q10 οι οποίες φαίνονται και λιώνουν όταν γίνει η εφαρμογή στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία χαρίζει μία ευχάριστη αίσθηση μασάζ αλλά και δροσιάς .. και το καλύτερο ; χωρίς ίχνος λιπαρότητας !

3.   Αφού το αφήσεις για μερικά δευτερόλεπτα, ξεπλένεις το conditioner, βγαίνεις από το νουζ, σκουπίζεσαι, ντύνεσαι και είσαι έτοιμη και ενυδατωμένη!

Τρίψιμο

Σημαντικό να θυμάσαι να αποφεύγεις το τρίψιμο όταν τελειώνεις το ντους ή το μπάνιο. Ταμπονάρισε όμορφα και χαλαρά το σώμα σου και μην ασκείς πίεση γιατί έτσι χάνεται η όποια ενυδάτωση έχεις κερδίσει από το μπάνιο.

Τελευταίο ΤΙP για σήμερα .. για την φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος πρέπει να υπάρχει και η ενυδάτωση του οργανισμού .. με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και μεγάλης ποσότητας νερού ..

Φιλάκια!

HAPPY GIRLS GUIDE 61 JoinUs S1 from join us on Vimeo.