Μήπως ο σύντροφος σου είναι νάρκισσος;

Σίγουρα θα ξέρεις την ιστορία του Νάρκισσου, ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι με τον εαυτό του. Σου θυμίζει κάτι;
Μήπως ο σύντροφος σου είναι νάρκισσος;



Το να είναι κάποιος ερωτευμένος με τον εαυτό του είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο μέσα σε μια σχέση μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό. Αν έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο ο οποίος έχει ψύχωση με την δύναμη, την κυριαρχία και την επιβολή στους άλλους, τότε μάλλον έχεις κάνει λάθος επιλογή!

Πως θα τον καταλάβεις όμως (αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει) πως το αγόρι σου είναι νάρκισσος;

-Είναι πολύ όμορφος και κάνει τα πάντα για να το δείχνει. Κυριολεκτικά τα... πάντα!

-Δεν δέχεται αστεία. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση, τα ρούχα του, το άρωμα του. Γενικά ό,τι έχει σχέση με εκείνον! 

-Η profile picture του στο Facebook είναι selfie. Γιατί είναι ωραίος και θέλει να το επιδεικνύει...

-Νομίζει πως το πέος του είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Ίσως και το μεγαλύτερο...

-Σου λέει πότε μια κοπέλα τον κοιτάζει. Ακόμη και αν δεν τον κοιτάζει, θα λέει ότι τον κοιτάζει γιατί αυτό θέλει!

-Οι περισσότερες φράσεις του ξεκινούν με τη λέξη «Εγώ». Και τελειώνουν και με αυτή τη φράση.

-Σε διακόπτει την ώρα που μιλάς. Πολύ απλά γιατί θα έχει μια ιστορία που θα ξεκινάει (σωστά μάντεωψες) με το «Εγώ»!

-Δεν ζητάει συγγνώμη για τίποτα. Φταίει, δεν φταίει, συγγνώμη δεν πρόκειται να πει σε καμία περίπτωση!

-Καυχιέται για τα χρήματα που βγάζει, ακόμη και αν είναι λίγα. Το γεγονός ότι βγάζει λεφτά σημαίνει για εκείνον ότι είναι ο βασιλιάς του κόσμου!

-Επιστρέφει σε κάθε καυγά που είχατε παλιότερα, θέλοντας να σου δείξει πως έφταιξες. Για να αισθάνεται κυρίαρχος απέναντι σου.

-Διαρκώς συγκρίνεται με τους πρώην σου. Εννοείται πως σε κάθε σύγκριση κερδίζει εκείνος έτσι;

-Μιλάει δυνατά στο τηλέφωνο μέσα στον κόσμο. Όχι γιατί δεν ακούει. Απλά επειδή θέλει να τραβήξει την προσοχή των γύρω του με τα «σημαντικά» θέματα που συζητάει.

-Παραδέξου το. Είναι αντιπαθητικός!

Πως να τον αντιμετωπίσεις

Πρώτα από όλα «βγάλε» εγωισμό: Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κερδίσεις σε διαφωνία με έναν νάρκισσο, τότε μην την ξεκινάς. Ένας νάρκισσος πρέπει πάντα να έχει δίκιο (όσο το πιστεύει εκείνος) και θα μετατρέψει τη διαφωνία σε έναν διαγωνισμό εγωισμού. Σκέψου την ικανοποίηση που θα πάρεις αν τον κερδίσεις!

Πρέπει να γίνεις απόμακρη: Ένας νάρκισσος πάντα θα προσπαθήσει να σε μετατρέψει σε ό,τι θέλει εκείνος και να γίνει το κέντρο της προσοχής για σένα. Το βασικότερο είναι να πάρεις το χρόνο σου και να δεις τι πραγματικά θες εσύ και όχι εκείνος. Αυτό είναι κανόνας για κάθε σχέση στη ζωή σου.

Οι σχέσεις αυτές έχουν ελάχιστες πιθανότητες να διαρκέσουν για πάντα: Μπορείς να βγάλεις αστείες καταστάσεις στην καθημερινότητα σου έχοντας πλάι σου έναν νάρκισσο, οδηγώντας τον στα άκρα. Για παράδειγμα, πες του πως η κολόνια του μυρίζει σαν παντζάρι και απλά απόλαυσε το υστερικό του παραλήρημα!