Μα τι ωραία ΑΤΜόσφαιρα! NOT (part 1)

Οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι κλειστές αλλά τα ATM είναι αναμφισβήτητα το νέο meeting point του καλοκαιριού.
Μα τι ωραία ΑΤΜόσφαιρα! NOT (part 1)



Φίλοι μου αγαπημένοι, τόσες μέρες δεν έγραψα.. και πως να γράψω με τέτοιες εξελίξεις, ολονών το μυαλό ήταν αλλού και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο «πάγωμα» των ελληνικών social media για ο,τιδήποτε δεν αφορούσε τα πολιτικά (εκτός από μερικούς που ανέβαζαν φωτογραφίες με κότερα, πισίνες, sushi, κλπ. που για να μη δώσουν τροφή για σχολιασμό ανέβαζαν hashtag τύπου «Just Smile” ή  «Ελλάδα μου»..  θα μου πείτε δικαίωμα του καθενός!)

Πάμε πρώτα σε ένα δυσάρεστο/ευχάριστο γεγονός. Οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι κλειστές αλλά τα ATM είναι αναμφισβήτητα το νέο meeting point του καλοκαιριού. Έχεις μάθει πλέον πολύ κόσμο από τη γειτονιά σου, τι δουλειά κάνουν, τι έχουν να πληρώσουν με τα συγκεκριμένα 60 ευρώ, ποιοι έχουν παιδιά, ποιον να αποφύγεις αν τον ξανά πετύχεις κατα λαθός στο δρόμο και γιατί ο Νίκος δεν απαντάει στο μήνυμα της γειτόνισσας σου που μένει στον τρίτο. Μία γνωστή μου μάλιστα είχε το δεύτερο της “date” χθες με ένα παιδί που γνώρισε πριν περίπου από μία εβδομάδα σε ένα ATM της Γλυφάδας!  Τουλάχιστον αν όλα πάνε καλά θα έχουν να λένε μια ενδιαφέρουσα ιστορία γνωριμίας στα εγγόνια τους.

Τελικά έχουν δίκιο πως εκτιμάς πολλά πράγματα όταν δεν τα έχεις πια δεδομένα. Απαίσια εμπειρία αυτή η κατάσταση με το ATM. Το κερασσάκι στην τούρτα είναι πως όλο αυτό έπρεπε να γίνει καλοκαιριάτικα που έχει τόση ζέστη και πρέπει να σκεφτόμαστε διάφορες πατέντες για λίγη σκιούλα. Να΄ναι καλά τα supermarket Σκλαβενίτης, διάβασα πως εκτός από το ότι πλήρωσαν όλους τους εργαζομένους τους με μετρητά μοίραζαν νερά στους πολίτες που περίμεναν να κάνουν τις αναλήψεις τους σε ATM έξω από κατάστημά τους.

Μία απορία. Τελικά καταφέραμε να μάθουμε ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να κάνεις ανάληψη από ATM; Εγώ σίγουρα όχι. Η τελευταία μου απόπειρα ήταν 23:40 το βράδυ γιατί πίστευα πως ήμουν η μόνη που σκέφτηκε το κολπάκι να περιμένω να πάει 00:01 για να ξαναβγάλω για την επομένη. Κι έτσι απλά κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κατάλληλη ώρα για το ΑΤΜ.

Αντιθέτως με πολλούς, δεν έγινα “facebook φίλη» με κανέναν ATMακια αλλά είχα μια ωραιότατη κουβέντα για το Greekment με δύο  γλυκύτατες γιαγιάδες. Τελικά πόσα πράγματα άλλαξαν αυτή την εβδομάδα στην καθημερινότητά μου; Πόσα πράγματα δε θα μάθαινα, έβλεπα, ένιωθα, άκουγα αν δεν έκλειναν οι τράπεζες και δεν γινόταν το δημοψήφισμα; Τι μάθαμε τελικά μέσα από τα Capital Controls ; Σε λίγες μέρες η συνέχεια!

Σας φιλώ!