Φθινοπώριασε! Που θα πιεις τον καφέ σου στην πόλη

Φθινοπώριασε! Που θα πιεις τον καφέ σου στην πόλη



Οι δροσερές αυλές με τις φερφορζέ καρέκλες έδωσαν τη θέση τους σε σάλες με άνετους καναπέδες και ρετρό μπερζέρες. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, το φθινόπωρο μάς κάνει να αναζητούμε τη θαλπωρή σε ζεστά και μυρωδάτα ροφήματα, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από σπιτικά γλυκά. 

Μάρω Παρασκευούδη

Κιμωλία Art Café

Σκρίνια με πορσελάνες και παλιές σερβάντες κοσμούν τη δεύτερη αίθουσα της Κιμωλίας. Κρυμμένη σε ένα στενό της Πλάκας, η Κιμωλία στεγάζεται σε ένα κτήριο με μακραίωνη ιστορία, που συνεχίζει να ζει μέσα από τους ανθρώπους που περνούν το κατώφλι του. Εκεί, θα πιεις τον πρώτο καφέ της ημέρας, θα τσιμπήσεις ελαφριά σνακ και θα κλείσεις την ημέρα σου με τσάι και κέικ.

Υπερείδου 5, Αθήνα

Petite Fleur

Ένα μέρος που δεν θα βαρεθείς ποτέ να επισκέπτεσαι είναι το Petite Fleur στο Χαλάνδρι, αφού τόσο η χαλαρωτική ατμόσφαιρα όσο και η τεράστια ποικιλία σε ροφήματα σοκολάτας αποτελούν πάντα ένα δέλεαρ για να επιστρέψεις. Στο Petite Fleur πρέπει να είσαι υπομονετική, αφού η παρασκευή των ροφημάτων είναι μία μικρή ιεροτελεστία. Αν πάλι είσαι λάτρης του καφέ, το καπουτσίνο με κανέλα και φλούδες πορτοκαλιού αποτελεί πάντα μία ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πλατεία Ελευθερωτών 2, Χαλάνδρι

All about lemon

Ποτέ πριν το λεμόνι δεν είχε τόσο πολύ ενδιαφέρον, μέχρι που βρέθηκε ένα μαγαζί για να το αξιοποιήσει στο έπακρο. Στο All about lemon θα συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου με χειροποίητα γλυκά που έχουν ως βάση τους το λεμόνι και όχι μόνο. Μην παραλείψεις να προμηθευτείς τα λαχταριστά μπισκοτάκια λεμονιού για το σπίτι σου.

Αθ. Διάκου & Αναξαγόρα, Ν. Ερυθραία

Σοκολάτα

Η ιδιοκτήτρια του αγαπημένου πλέον «Σοκολάτα 56», Πελαγία, αποφάσισε να δώσει στους φίλους της σοκολάτας ένα ακόμη μαγαζί για να απολαμβάνουν το ρόφημά τους. Πλέον, βρίσκεις την ίδια ποιοτική σοκολάτα και τα λαχταριστά σνακ σε μία ήσυχη γωνιά του Συντάγματος, σε έναν χώρο άνετο και φωτεινό – ιδανικό για να κάνεις μία στάση ακόμη και μόνη σου.

Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Σύνταγμα

Αλεξανδρινό

Σταθερή αξία για κάθε μποέμ τύπο, το Αλεξανδρινό είναι το ιδανικό μέρος για να αναπολήσεις καλοκαιρινούς έρωτες, να νοσταλγήσεις τις ημέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί συνοδεύει ιδανικά τις συζητήσεις με τις κολλητές σου.

Εμ. Μπενάκη 69Α, Εξάρχεια

Το τσάι

Η ιδανική επίσκεψη στο Τσάι προϋποθέτει βροχή, ζεστό τσάι, βουτήματα και καλή παρέα – ή το αγαπημένο σου βιβλίο. Όπως σε προϊδεάζει και το όνομά του, στο Τσάι θα βρεις αμέτρητες ποικιλίες τσαγιού, τις οποίες θα συνοδεύσεις με αλμυρές ή γλυκές τάρτες, κέικ και άλλα γλυκίσματα. Εκεί, θα μυηθείς επίσης στη σωστή παρασκευή του ροφήματος, αφού κάθε ποικιλία τσαγιού χρειάζεται τον δικό της λεπτό χειρισμό.

Λυκαβηττού & Αλ. Σούτσου 19, Κολωνάκι

 

Photo Credits: Petite Fleur