Μα τι ωραία ΑΤΜόσφαιρα .. NOT (part 2)

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η καθημερινότητα μας άλλαξε αρκετά. Πολλά είναι αυτά που είδαμε και ακούσαμε που υπό άλλεςσυνθήκες, δίχως την εμπειρία του «capital control», δεν θα ζούσαμε.
Μα τι ωραία ΑΤΜόσφαιρα .. NOT (part 2)



Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η καθημερινότητα μας άλλαξε αρκετά. Πολλά είναι αυτά που είδαμε και ακούσαμε που υπό άλλες συνθήκες, δίχως την εμπειρία του «capital control», δεν θα ζούσαμε.

ΘΕΤΙΚΑ (ναι, αν ψάξεις υπάρχουν μερικά)

1) Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό βλέπω τους πάντες ενημερωμένους για την πολιτική. Τι κάνει ο Τσίπρας, ποια είναι τα σχέδιά του, τι ακριβώς είπε στο Eurogroup, που κοιμάται, τι έγινε στο κοινοβούλιο, που πήγε ο Βαρουφάκης για μπύρες μετά την παραίτησή του (ε, ναι γιατί ακόμα και στις δύσκολες στιγμές το gossip δεν πεθαίνει ποτέ).

2) Έχουμε εμπλουτίσει το πολιτικό μας λεξιλόγιο. Πλέον ξέρουμε τι σημαίνουν Capital Controls, Greekment, Grexit, SRM, ELA, κλπ.

3) Οι κάτοικοι της Αθήνας έζησαν 1.5 εβδομάδα pay free συγκοινωνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν πως κάνουν οικονομία, αλλά και πολύ λιγότερη κίνηση στους δρόμους (αρα ένας λιγότερος λόγος να έχουμε νεύρα το πρωί για τη δουλειά).

4) Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας μου ακόμα να μου στείλει υπενθύμιση να πληρώσω τον λογαριασμό μου για αυτόν το μήνα (yey!). Μαθαίνω ότι δεν είναι μόνο η δική μου.

5) Πάω σούπερ-μάρκετ και βλέπω κόσμο να κοιτάει το bar code του προϊόντος να ξεκινάει με -520 πριν το ρίξει στο καλάθι του, επομένως οι κουζίνες μας έχουν γεμίσει με ελληνικά προϊόντα.

6) Είδα από τους περισσότερους “αποχή” από τα social media και ομολογουμένως.. μου άρεσε!

7) Είδα εταιρίες να πληρώνουν με μετρητά τους εργαζομένους τους και πλέον τις προτιμώ για τις μελλοντικές μου αγορές.

8) Είδα τη στάση που κράτησαν σπουδαίοι Χολιγουντιανοί σταρ για την Ελλάδα και χάρηκα πολύ για την όμορφη διαφήμιση.

9) Εύκολα λες πως ζήσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο ΟΧΙ στην ελληνική ιστορία.

10) Γέλασα πολύ με το απίστευτο τρολάρισμα στο τουίτερ και για άλλη μία φορά είδα πως ο Έλληνας δύσκολα χάνει την αισιοδοξία και το χιούμορ του.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1) Είδα φίλους και οικογένειες να τσακώνονται μεταξύ τους για το δημοψήφισμα (και εγώ κάποια στιγμή πάρα τρίχα τη γλίτωσα!).

2) Είδα την αληθινή “κρυμμένη” προσωπικότητα πολλών “φίλων” μου στο facebook και τους σιχάθηκα με τα πολιτικά στάτους που γράφανε (πραγματικά τους αξίζει ένα ωραιότατο block).

3) Απέφευγα να μπαίνω στο facebook γιατί με έπιανε ψυχοπλάκωμα.

4) Έβγαλε έρπη ο Τσίπρας και αγχώθηκα που αγχώνεται τόσο.

5) Αντιπάθησα ακόμα περισσότερο την Μερκελ. Καλά τα είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πως 'Την Γερμανία πρέπει κάθε πενήντα χρόνια να την βομβαρδίζεις, ακόμα και αν δεν ξέρεις το γιατί. Ξέρουν οι Γερμανοί..."

6) Πολλοί χώροι εκδηλώσεων (γάμοι, βαφτίσια, κλπ) ζητούσαν ξαφνικά ένα μερίδιο των χρημάτων μπροστά. Το έζησα με τη φίλη μου που παντρεύτηκε πριν από δύο εβδομάδες. Με όριο ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ζήτησαν δύο μέρες πριν το γάμο προκαταβολή. Φύσει αδύνατον αλλά τα καταφέραμε!

7) Ο τουρισμός μας επηρεάστηκε αρκετά, με αποτέλεσμα να ξέρω αρκετούς που θα δυσκολευτούν πολύ το χειμώνα που μας έρχεται.

8) Σίγουρα σου έτυχε να νιώσεις πως ζεις σε περίοδο πολέμου, ειδικά όταν έψαχνες απεγνωσμένα βενζινάδικο γιατί τα περισσότερα είχαν μείνει από καύσιμο.

9) Εάν ζεις στο εξωτερικό, φίλοι γνωστοί, συνάδελφοι επέμεναν να σου δώσουν χρήματα χωρίς να τα ζητήσεις! (Το έπαθε η αδερφή μου και όχι μόνο).

10) Πολύ αρνητική διαφήμιση για την υπέροχη Ελλάδα, με την τόση παραπληροφόρηση στα ξένα μέσα.

... Αύριο ανοίγουν οι τράπεζες, το ΦΠΑ πάει στο 23%, το όριο στα ΑΤΜ αυξάνεται στα 180 ευρώ ημερησίως (εάν δεν κάνεις ανάληψη για 2 μέρες).. γενικά πολλές αλλαγές, πολλά άγχη, πολλές σκέψεις και έχουμε ακόμα να δούμε! Θετική σκέψη και χαμόγελα μόνο!