Πότε επιτρέπεται να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα;

Οι εποχές και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει, οπότε αν ένας άντρας σου αρέσει δεν χρειάζεται να έχεις αναστολές!
Πότε επιτρέπεται να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα;



Το πρώτο βήμα σε πολλά θέματα είναι αυτό που θα καθορίσει την πορεία της γνωριμίας σου με τον άντρα που σου αρέσει. Πάρε την πρωτοβουλία αφήνοντας τις αναστολές στην άκρη. Αυτές είναι οι καταστάσεις στις οποίες έχεις το «πράσινο φως» για να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα.

-Πότε μπορείς να ζητήσεις το τηλέφωνό του;

Γνωρίζεις έναν ενδιαφέρον άντρα στο μπαρ και αφού συζητάτε πολύ ώρα και καταλαβαίνεις πως σου αρέσει, συνειδητοποιείς πως δεν θα κάνει κίνηση να σου ζητήσει το τηλέφωνο σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία και να του δώσεις το νούμερό σου. Επειδή όμως είναι λεπτό το θέμα, δεν χρειάζεται να του το δώσεις έτσι απότομα. Προσπάθησε να κατευθύνεις την ερώτηση σε κλίμα όπου θα συνεχιστεί η επικοινωνία σας. Με τρόπο έξυπνο και ντελικάτο!

-Πότε μπορείς να στείλεις πρώτη μήνυμα στα social media;

Αν σκέφτεσαι να στείλεις μήνυμα στον άντρα που σου αρέσει τότε σου λέμε πως μπορείς να το κάνεις. Αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή τι θα στείλεις και πώς. Πριν στείλεις, κοίτα το προφίλ του στο Facebook για να δεις τα ενδιαφέροντα του και μετά προσπάθησε να ξεκινήσεις την κουβέντα. Μετά από λίγο ζήτα του να βγείτε. Ναι, και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα.

-Πότε μπορείς να πάρεις πρώτη τηλέφωνο;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως συνθήκη που να απαγορεύει από μια γυναίκα να πάρει πρώτη τηλέφωνο. Αν πέρασες καλά στο ραντεβού σας, είναι πολύ ευγενική χειρονομία να πάρεις να του το πεις. Ακόμη και ένα sms μπορεί να δείξει το πόσο όμορφα πέρασες. Ένα ευγενικό μήνυμα με τακτ δεν δείχνει μια γυναίκα σε «απελπισία», αλλά μια γυναίκα που πέρασε καλά και δεν ντρέπεται να το παραδεχθεί.

-Πότε μπορείς να τον φιλήσεις πρώτη;

Μπορεί τα στερεότυπα να θέλουν από τον άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση, ωστόσο και οι ίδιοι είναι μπερδεμένοι με αυτό το θέμα. Οι άντρες είναι γενικά άτολμοι σε πολλά πράγματα, και το θέμα του φιλιού είναι ένα από αυτά. Αν κάνεις την πρώτη κίνηση και τον φιλήσεις, τότε θα φύγει από τους ώμους του ένα τεράστιο βάρος. Μην τον… αρπάξεις, απλά στείλε το μήνυμα πως του αρέσεις!

-Πότε μπορείς να πεις πρώτη φορά «Σ’αγαπώ»;

Αν πραγματικά το νιώθεις τότε μην έχεις καμία δεύτερη σκέψη και απλά πες το! Το ίδιο άλλωστε θα ήθελες και εσύ από εκείνον. Να κάνει το πρώτο βήμα και να το πει μόνο εφόσον το νιώθει. Το καλύτερο είναι όταν νιώσεις την ανάγκη να πεις «σ’αγαπώ» να το φιλτράρεις στο μυαλό σου πρώτα. Γιατί μπορεί να είναι μια λέξη αλλά το νόημα της είναι σημαντικότερο από πολλές σελίδες βιβλίων…