Το μυστικό ομορφιάς της Πέμπτης: Αδιάβροχο μακιγιάζ!

Όλα τα μυστικά για να είσαι αψεγάδιαστη και στην παραλία!
Το μυστικό ομορφιάς της Πέμπτης: Αδιάβροχο μακιγιάζ!



Ο Αύγουστος πλησιάζει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν απειλητικά και αρκετές ετοιμαζόμαστε για τις πολυπόθητες διακοπές (ακόμα και η απόδραση στο πατρικό διακοπές είναι!). Και κάπου εδώ δυο λέξεις εμφανίζονται συνεχώς μπροστά μου: Αδιάβροχο Μακιγιάζ. 

Τι είναι
Το αδιάβροχο μακιγιάζ γίνεται με αδιάβροχα (προφανώς) προϊόντα και είναι λίγο παρεξηγημένο. Δεν ενδείκνυται μόνο για την παραλία, όπως πολλοί φαντάζονται, αλλά και για την πόλη, αφού τα συγκεκριμένα προϊόντα παραμένουν σταθερά ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι το μακιγιάζ σου θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στις ζεστές μέρες και νύχτες της πόλης, αλλά και στην υγρασία του νησιού!

Πώς το κάνω
Εκτός από την αδιάβροχη μάσκαρα, που σίγουρα γνωρίζεις, υπάρχουν και άλλα αδιάβροχα καλλυντικά. Αυτά που χρειάζεσαι είναι ένα make up αδιαβροχο κ να εχει διαρκεία ( Make Up Forever Face & Body ) μια ελαφριά πούδρα, ένα αδιάβροχο μολύβι ( Sephora Khol & Contour black ) και ένα κραγιόν ή lip gloss με διάρκεια και βέβαια τη μάσκαρα ( Hypnose drama waterproof  Lancôme ) που αναφέραμε πρώτη πρώτη! Τα εφαρμόζεις όπως ακριβώς και οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Μετά το μακιγιάζ, τι;
Κι ενώ το αδιάβροχο μακιγιάζ σού δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας, αφού μπορείς να δείχνεις περιποιημένη ακόμα και στην παραλία, υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή. Τα προϊόντα με waterproof σύνθεση έχουν ισχυρή δράση και μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Γι’ αυτό το λόγο αλλά και για να μην κλείσουν οι πόροι του προσώπου σου, θα πρέπει να κάνεις πολύ καλό ντεμακιγιάζ. 

 

Μη διστάσεις να ανακαλύψεις τα αδιάβροχα προϊόντα που δεν θα σε προδώσουν ό,τι καιρό κι αν κάνει εκεί έξω. Βγες στον ήλιο και χαμογέλα πονηρά αυτή τη φορά!

See you soon, girls!

 

* Η  φωτογραφία είναι απο τον Barry Lategan για την  Vogue Paris 1973.