Report από τα Κουφονήσια!

Ελπίζω να σας δόθηκε η δυνατότητα να πάτε ένα ταξιδάκι, να ξεφύγετε λίγο. Αγαπάω τα ταξίδια και θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του.
Report από τα Κουφονήσια!



Καλή εβδομάδα!

I'm back! Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο μου ποστ, ήμουν σε διακοπές (μάλλον.. ακόμα είμαι), αλλά δεν πέρασε μέρα που να μην ήθελα να γράψω οπότε επιτέλους σας μιλάω σήμερα.

Ελπίζω να σας δόθηκε η δυνατότητα να πάτε ένα ταξιδάκι, να ξεφύγετε λίγο. Αγαπάω τα ταξίδια και θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του. Όχι μόνο επειδή μας συνδέει με άλλες κουλτούρες, άλλες ιστορίες, άλλους πολιτισμούς και ανθρώπους, αλλά επειδή προσφέρει αυτό το ιδανικό διάλειμμα από την καθημερινή μας ζωή, κάνοντάς μας να συμμετέχουμε σε νέες δραστηριότητες, σε νέους τόπους.

Όση ώρα κάνει η αδερφή μου να ετοιμαστεί για να βγούμε (ναι, ήρθε από το Λονδίνο για 2 εβδομάδες!), θα σας μιλήσω για το πρόσφατό μου ταξίδι στα Κουφονήσια. Πρώτη φορά πήγα.  Έμεινα στις Αλκυονίδες, ένα υπέροχο άκρως νησιώτικο ξενοδοχείο με την πιο ωραία θέα και το πιο ωραίο σπιτικό πρωινό. Συχνάζαμε στο Καρνάγιο για φαγητό όπου τρώγαμε υπέροχους θαλασσινούς φρέσκους μεζέδες (τους οποίους ψάρευε ο ίδιος ο κύριος Γιάννης που έχει το ξενοδοχείο μας), τρώγαμε παγωτό στο Φυστίκι και πίναμε ρακόμελα στην Σοφία. Α, ανάψαμε κεράκι και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο προστάτης του νησιού.

Όλες οι αποστάσεις στα Κουφονήσια είναι μικρές κι έτσι ό,τι κάναμε το κάναμε με τα πόδια   (και να θέλεις,  μονο ποδήλατο μπορείς να νοικιάσεις!). Για να καταλάβετε.. για να δείτε όλο το νησί περπατώντας χρειάζεστε μόνο τρεις ώρες!

Πάμε τώρα στο πιο ωραίο κομμάτι του νησιού. Την κρυστάλλινη θάλασσα! Οι παραλίες στο Άνω Κουφονήσι είναι μαγευτικές. Γαλαζοπράσινα νερά που θέλεις απλά να τα αγκαλιάσεις και να βυθιστείς μέσα τους.. Πήγα στις παραλίες – Ιταλίδα, Φανώ και Πορί,  όπου στο Πορί επισκέφθηκα το Γάλα -μια κρυμμένη από τους βράχους εσωτερική παραλία που από ένα μικρό πέρασμα βγαίνεις στο πέλαγο. Αξέχαστη εμπειρία. Και επειδή είμαι λάτρης των extreme καταστάσεων, ειδικά όσον αφορά στη θάλασσα, την τελευταία μέρα στο νησί έκανα αμέτρητες βουτιές από τον βράχο στην Πισίνα (θα δείτε φωτός και θα καταλάβετε..)

Εάν δεν έχετε παει ποτέ στα Κουφονήσια πρέπει οπωσδήποτε να είναι ο επόμενος προορισμός των διακοπών σας.. εγώ ήδη το έχω βάλει στο πρόγραμμά μου για του χρόνου!