Report Report!

Χθες γύρισα από τα Κύθηρα! (Μην μπερδεύεστε με το θαυμαστικό, δεν χαίρομαι καθόλου, παρόλο που όταν μπήκα στο σπιτάκι μου κατάλαβα πόσο μου έλειψε κι αυτό).
Report Report!



Χθες γύρισα από τα Κύθηρα! (Μην μπερδεύεστε με το θαυμαστικό, δεν χαίρομαι καθόλου, παρόλο που όταν μπήκα στο σπιτάκι μου κατάλαβα πόσο μου έλειψε κι αυτό).  

Χμμ από που να ξεκινήσω; Με τις εκπληκτικές καρτ ποστάλ παραλίες; Τις σπηλιές; Τα πανέμορφα χωριουδάκια; Το πεντανόστιμο φαγητό; Το σίγουρο είναι πως η Φύση είχε κέφια όταν δημιουργούσε τα Κύθηρα! Στο σημερινό Κυθηριανό ριπόρτ θα σας γράψω αυτά που έκανα εγώ.. που φυσικά είναι όλα must του νησιού.. (ό,τι πρόλαβα)!

Πρώτα-πρώτα έμενα στον Αυλέμονα.. ένα ήσυχο, μικρό, πανέμορφο χωριουδάκι με ένα πεντακάθαρο τιρκουάζ λιμανάκι σαν ζωγραφιά που είναι περικυκλωμένο από βράχια. Μέσα στο λιμάνι έχει μια μικρή παραλία κι έτσι το μπάνιο στη θάλασσα γίνεται ακόμη πιο ιδιαίτερο.

Επισκέφτηκα τις παραλίες Χαλκός, Λυκοδύμου, Καλαδί, Μελιδόνι, Φυρρή Άμμο και Διακόφτι (μη μου ζητήσετε να διαλέξω αγαπημένη.. δεν μπορώ). Ένα απόγευμα, στην περιοχή του Μυλοπόταμου έκανα βόλτα στο δάσος ακολουθώντας το μαγικό μονοπάτι Μ41 και κολύμπησα στους τρεις μικρούς πανέμορφους καταρράκτες, (θέλει 30 λεπτά περίπου περπάτημα για να φτάσεις μέχρι τον τρίτο καταρράκτη). Θα σας πω μόνο αυτό.. ένιωθα λες και ανακάλυψα τους κρυμμένους θησαυρούς των Κυθήρων! Όταν γύρισα στην πόλη του Μυλοπόταμου έφαγα στον Πλάτανο.. εκπληκτικό φαγητό και πεντανόστιμα γλυκά (απίστευτο banoffee και cheescake). Άλλα εστιατόρια που έφαγα και προτείνω ήταν η Φιλιώ στον Κάλαμο, η Σκάδεια στην Παλαιόπολη και το Στέκι των Γεύσεων (για ψάρι) στον Αυλέμονα.

Το τελευταίο μου βράδυ στο νησί πήγα στα Κύθηρα, την πρωτεύουσα του νησιού. Για καλή μου τύχη, πέτυχα το ετήσιο πανηγύρι στην κεντρική πλατεία και έτσι όλη η πόλη τραγουδούσε και χόρευε! Έφαγα παγωτό στο Φώς Φανάρι κι έκανα βολτα στα γραφικά σοκάκια μέχρι το κάστρο, που δυστυχώς ήταν κλειστό, αλλά δεν πειράζει το προσθέτω στην TO DO λίστα μου για την επόμενη φορά (είναι πολλά αυτά που δεν πρόλαβα να κάνω!) Πηγαίνοντας στο νησί είχα διαβάσει πως οι Ενετοί έλεγαν ότι «όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος αλλά τα Κύθηρα είναι ένας άλλος κόσμος». Τώρα που επισκέφτηκα το νησί καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοούσαν.  

Πριν σας αποχαιρετίσω να σας πω κάτι τελευταίο.. υπάρχει κάτι που δεν έχουν τα Κύθηρα.. ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Αν αυτό επιθυμείτε λυπάμαι αλλά κλείστε εισιτήρια αλλού!

΄Οπως καταλαβαίνετε, το φωτογραφικό μου άλμπουμ μόνο πλούσιο θα μπορούσε να είναι.. παρακάτω θα βρείτε τις αγαπημένες μου φωτογραφίες..

Enjoy!