Σου έκανε πρόταση; Τι πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον σύντροφό σου

Σου έκανε πρόταση, είπες "ναι", συγκινηθήκατε και τώρα ετοιμάζεστε για τις προετοιμασίες του γάμου σας. Υπάρχουν όμως μερικά σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσετε, πριν αρχίσεις να διαλέγεις τούλια και κουφέτα.
Σου έκανε πρόταση; Τι πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον σύντροφό σου



Μετά τον ενθουσιασμό και τα δάκρυα χαράς που συνοδεύουν συνήθως μία πρόταση γάμου, ακολουθεί το άγχος της διοργάνωσης. Η λίστα όλων όσων πρέπει να σκεφτείς και να φέρεις εις πέρας μεγαλώνει συνεχώς, με αποτέλεσμα να παραγκωνίζεις κάποια ουσιαστικά θέματα που αφορούν τον έγγαμο βίο σου. Άφησε για λίγο στην άκρη τα διαδικαστικά θέματα της οργάνωσης και αφιέρωσε χρόνο για να ξεκαθαρίσεις τα θέματα που λέγαμε με τον σύντροφό σου. 

Οικονομικά

Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις συζήτηση για χρήματα, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να θίξετε. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών, για αυτό δεν θα πρέπει να κατηγορήσει κανείς κανέναν. Αντιθέτως, πρέπει να συζητήσετε ό,τι απορίες και φοβίες έχετε και να βρείτε ένα πλάνο που να λειτουργήσει και για τους δυο σας.

Παιδιά

Φυσικά κι έχει περάσει από το μυαλό σου το θέμα παιδί, πιθανότατα μάλιστα να έχεις αποφασίσει ότι θα το ονομάσεις Ιόλη, θα του φοράς μόνο Vans και θα το γράψεις από νωρίς κολυμβητήριο. Ο άλλος όμως τα ξέρει όλα αυτά; Και με το ‘άλλος’ αναφερόμαστε στον άντρα που πρόκειται να παντρευτείς και που κάτι μας λέει ότι έχει επίσης φτιάξει ένα δικό του στόρι. Από το αν θέλετε και οι δύο παιδιά μέχρι το πόσα θέλετε, είναι ένα ζήτημα που καλά θα κάνετε να το λύσετε πριν προχωρήσετε. Επίσης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας το ενδεχόμενο του να μην μπορεί κάποιος από τους δυο σας να κάνει παιδί, καθώς επίσης και την άποψη περί τεχνητής γονιμοποίησης, υιοθεσίας κτλ.

Καριέρα

Είναι σημαντικό να μοιραστείτε με τον σύντροφό σου τις σκέψεις, τα όνειρα και τα συναισθήματά σας όσον αφορά τη δουλειά σας. Η δουλειά σου προϋποθέτει ξενύχτια, ταξίδια και αυστηρά deadline; Μπορεί ο σύντροφός σου να το δεχτεί; Ή το αντίθετο; Πώς θα ένιωθες αν ήσουν εσύ αυτή που έφερνε τα χρήματα στο σπίτι; Τα ερωτήματα είναι πολλά και σημαντικά για μία αρμονική σχέση.

Σεξουαλική ζωή

Τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους, αλλά συχνά δυσκολεύονται με αποτέλεσμα το σεξ να θεωρείται ένα θέμα ταμπού ακόμη και σε μία σχέση. Αν ντρέπεσαι ή φοβάσαι να ξεκινήσεις μία συζήτηση σεξουαλικού περιεχομένου με τον σύντροφό σου, να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη. Δοκίμασε να κουβεντιάσετε εκτός κρεβατοκάμαρας, όπου θα υπάρχει λιγότερη ένταση, λέγοντας στον σύντροφό σου όσα πραγματικά αισθάνεσαι. Είναι σημαντικό να σεβαστεί ο ένας τις διαφορετικές απόψεις του άλλου χωρίς να ασκεί κριτική. Και να θυμάσαι: η πρακτική οδηγεί στην τελειοποίηση.