Συνάντησα τον Νικόλα Βιλλιώτη, έφτιαξα τα μαλλιά μου και έμαθα ποιο προϊόν μας προτείνει ανεπιφύλακτα!

Όταν θέλεις το τέλειο χρώμα στα μαλλιά σου ξέρεις πως πρέπει να τηλεφωνήσεις στον Νικόλα Βιλλιώτη, official hair colorist της Garnier, στο όνομα του οποίου ορκίζονται εκατοντάδες γυναίκες καθημερινά (όπως κι εγώ!), μεταξύ των οποίων και πολλές πολλές διάσημες.
Συνάντησα τον Νικόλα Βιλλιώτη, έφτιαξα τα μαλλιά μου και έμαθα ποιο προϊόν μας προτείνει ανεπιφύλακτα!



 

Όταν θέλεις το τέλειο χρώμα στα μαλλιά σου ξέρεις πως πρέπει να τηλεφωνήσεις στον Νικόλα Βιλλιώτη, official hair colorist της Garnier, στο όνομα του οποίου ορκίζονται εκατοντάδες γυναίκες καθημερινά (όπως κι εγώ!), μεταξύ  των οποίων και πολλές πολλές διάσημες. Βρέθηκα μαζί του πριν λίγες μέρες και τα μαλλιά μου είναι απλά.. συγκλονιστικά! Κάναμε μια πολύ ωραία κουβέντα για την ομορφιά, τα μαλλιά, τις γυναίκες.. τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.. ξέρει το γυναικείο φύλο απ'έξω κι ανακατωτά!

Τι είναι αυτό που κάναμε σήμερα στα μαλλιά μου;

Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο  μια γυναίκα βάφει τα μαλλιά της, χωρίς να πρέπει κάθε μήνα να βρίσκεται στα χέρια ενός κομμωτή. Υποδηλώνει την απόλυτη  φυσικότητα. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει στηριχτεί στη φιλοσοφία των surfers, που τα μαλλιά τους ξανοίγουν μόνα τους από τον ήλιο.

Με αυτήν την τεχνική, πόσο συχνά πρέπει να επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο;

Συνήθως λέω στα κορίτσια «ξεχάστε με.. μη με θυμάστε για τουλάχιστον 5-6 μήνες!» Είναι και μία τεχνική που δεν χρειάζεται την επόμενη φορά να κάνεις ακριβώς το ίδιο, αλλά μόνο εκεί που έχεις ανάγκες π.χ. αν θέλεις να φωτίσεις λίγο το πρόσωπο. Ακόμα και μια γυναίκα που είναι καστανή, μπορεί να ανοίξει τα μαλλιά της χωρίς να φοβάται ότι ξαφνικά θα αλλάξει ο χαρακτήρας της. Είμαστε μια μεσογειακή χώρα, δεν θέλουμε να χαθεί αυτό το μεσογειακό στοιχείο, οπότε προσθέτουμε εκεί που χρειάζεται, τόσο όσο.

Έχουμε μπερδευτεί λίγο.. Τι είναι το balayage, τι είναι το ombre και τι είναι το sombre;

Το balayage είναι η πιο παλιά τεχνική που υπάρχει στην κομμωτική, που σημαίνει ότι οι ανταύγειες γίνονται όλες στον αέρα, δεν χρησιμοποιούμε κάποιο θερμαντικό υλικό είτε αυτό σημαίνει αλουμινόχαρτο,  βαμβάκι είτε μεμβράνη. Έχει την απόλυτη φυσικότητα, ξανοίγει σύμφωνα με την θερμοκρασία που υπάρχει στο δωμάτιο. Αυτό σημαίνει πως δεν έχεις την δυνατότητα να ξανοίξεις πολύ τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις να κάνεις με μια σκούρα βάση όπως είναι της Ελληνίδας. Αν είναι ανοιχτή η βάση, ανοίγει σαφώς πιο πολύ. Το ombre είναι αυτή η ακραία διαφορά που υπάρχει στη ρίζα με την άκρη και το sombre είναι αυτό που σου έχει κάνει ο ήλιος το καλοκαίρι.

Φέτος ποια είναι η τάση της μόδας στα μαλλιά;

Τώρα εξελίσσεται και η γαλλική εβδομάδα μόδας και βλέπουμε κορίτσια που τα έχουν ανοίξει υπερβολικά στο Peroxide blonde (πλατίνες). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να το αφομοιώνουμε. Για μένα η μόδα στα μαλλιά σημαίνει τι μου πηγαίνει. Το χρώμα πρέπει να το υπολογίζεις σύμφωνα με το χρώμα του δέρματος και σύμφωνα με το χρώμα των ματιών.

Ποιο προϊόν μαλλιών μας προτείνεις;

Με την ευκαιρία, συνεργάζομαι με μια εταιρία που μπορώ και την ανακαλύπτω ακόμα περισσότερο και έχω τη γνώση και την τεχνογνωσία στο πως φτιάχνονται τα προϊόντα -όλη η σειρά της Garnier με τα λαδάκια είναι το ιδανικότερο. Για μένα όλες οι γυναίκες είναι κορίτσια. Δεν υπάρχει 16χρονη και 50άρα. Όλες έχουν ανάγκες στα μαλλιά τους.  

Για τις κοπέλες που βάφουν τα μαλλιά στο σπίτι ποια συμβουλή θα έδινες;

Μαζί τους είμαι. Καλό είναι να ακολουθούν σωστά τις οδηγίες που έχει πάνω το κουτάκι της βαφής. Πάντα υπάρχουν κάποιοι αναγραφόμενοι χρόνοι παραμονής. Όσον αφορά στο χρώμα, να κάνουν την σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους.

Ποιο λάθος πιστεύεις ότι κάνουμε συχνά στα μαλλιά μας;

Για να αποφασίσει μια γυναίκα να κάνει μια αλλαγή στα μαλλιά της πρέπει να κάτσει 2-3 μέτρα μακριά από τον καθρέφτη για να δει αν ταιριάζει με το σώμα της και τη σωματοδομή της. Τα μαλλιά δεν είναι μόνο τα μαλλιά,  είναι η συνολική εικόνα.

Ποια συμβουλή θα έδινες στις φίλες μας που σε παρακολουθούν;

Να αγαπάνε τον εαυτό τους και να μην έχουν άγχος. Καλό είναι να παίρνουν παραδείγματα από κορίτσια που έχουν απλό στυλ. Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί. Όπως λέει κι ο Armani, “η απλότητα είναι και η κομψότητα.” Το θέμα είναι να αγαπάς εαυτό σου!

*Τον Νικόλα μπορείτε να τον βρείτε στο κομμωτήριο Studio M που βρίσκεται Καλλιθέας 1, Δάφνη.