Έχεις καθυστέρηση; 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Θες πολύ να κάνεις παιδάκι και έχεις βάλει ήδη μπροστά; Η' μήπως συνέβη χωρίς να το περιμένεις;
Έχεις καθυστέρηση; 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις



Κάθε ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί, ξέρει πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων, μεταξύ της ωορρηξίας και της στιγμής που μπορείς να κάνεις test εγκυμοσύνης! Μάθε λοιπόν, τι πρέπει να περιμένεις σε αυτό το -πραγματικά αγχωτικό- διάστημα:

1. Αισθάνεσαι λες και έχεις περίοδο

Είναι πραγματικά βάναυσο το γεγονός, πως τα σημάδια της περιόδου με τα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι σχεδόν... ολόιδια! Αυτό γίνεται διότι μια βδομάδα μετά την ωορρηξία, παράγεις περισσότερη προγεστερόνη, είσαι δεν είσαι έγκυος. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη ορμόνη, είναι υπεύθυνη για πολλά συμπτώματα όπως το πρήξιμο, η ευαισθησία και η απότομη αλλαγή διάθεσης. Επομένως, εάν δεν είσαι έγκυος θα σταματήσεις να εκκρίνεις αυτήν την ορμόνη δέκα μέρες μετά την ωορρηξία. Εάν όμως είσαι θα συνεχίσεις.

2. Μπορεί να έχεις αιμορραγία, αλλά να μην είναι περίοδος

Περίπου το 30% των γυναίκων μπερδεύουν την περίοδο με την αιμοραγία που προδίδει την εγκυμοσύνη. Όμως υπάρχουν διαφορές που πρέπει να τις ξέρεις: Στην ουσία πρόκειται για κυλίδες (συνήθως έχουν σκούρο καφέ χρώμα) και σου έρχονται λίγες μέρες πριν από την ημερομηνία που περιμένεις την περίοδο σου. Ακόμα, δεν πρόκεται για αίμα σε καμία περίπτωση, δεν έχεις κανονική (ή μεγάλη) ροή και σίγουρα δεν σου κρατά τόσες μέρες. Όμως, ακόμα κι αυτό το σύμπτωμα να μην έχεις, πάλι υπάρχει η πιθανότηα να έχεις μείνει έγκυος.

3. Συμπεριφέρσου σα να είσαι έγκυος

Έστω κι αν υπάρχει ένα ποσοστό μεταξύ 15-25% να είσαι έγκυος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμπεριφερθείς σα να είσαι μέχρι να ξέρεις σίγουρα. Απέφυγε το αλκοόλ, πίνε μέχρι δύο κούπες καφέ το πολύ την ημέρα, απέφυγε το κρέας και τα αυγά.

4. Συνέχισε τη γυμναστική σου 

Εάν κάνεις κάποιου είδους γυμναστική, συνέχισε! Άλλωστε, η άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να διώξεις το στρες, το οποίο επηρεάζει τη γονιμότητα. Πρόσεξε όμως να μην αλλάξεις είδος προπόνησης γιατί μπορεί να επηρεαστεί το σώμα σου. Απλώς, συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς.

5. Συμβουλέψου το γιατρό σου εάν έχεις περίοδο πιο νωρίς από 14 μέρες μετά την ωορρηξία

Εάν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι κόκκινο πανί πως κάτι σε επηρεάζει από το να μείνεις έγκυος. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα το σώμα σου δεν παράγει αρκετή ποσότητα προγεστερόνης για να μπορέσεις να “πιάσεις” παιδί. Επομένως, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια φαρμακευτική αγωγή.

6. Πάρε προγεννητικές βιταμίνες κάθε μέρα 

Το να έχεις μια υγεινή διατροφή παίρνοντας συμπληρώματα και βιταμίνες στο μεσοδιάστημα των δύο εβδομάδων μέχρι να ξέρεις στα σίγουρα εάν είσαι έγκυος, θα βοηθήσει στο τεθούν σωστά οι βάσεις για την ομαλή ανάπτυξη του μωρού. 

Πηγή: www.fitpregnancy.com