Από τότε που χειμώνιασε, το έχουμε ρίξει στις σούπες που όλοι αγαπάμε. Αν δεν θέλετε να την φάτε σκέτη να ξέρετε πως, ταιριάζει πολύ με την συνοδεία ενός γιαουρτιού ή και με τριμμένη παρμεζάνα.
Από την Υπατία Παπασταμάτη
Τα σπαράγγια, είναι από τους βασιλιάδες των λαχανικών και εκτός από την ωραία γεύση που μας χαρίζουν έχουν και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C,A,D,Β, σε μαγνήσιο και σίδηρο.
Υλικά
• 1 μάτσο σπαράγγια
• 1 πατάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
• ½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• ½ πράσο χοντροκομμένο
• 1 κτ.σ. βούτυρο
• 100ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις άκρες από τα σπαράγγια, τα ξεφλουδίζουμε και τοποθετούμε τις κορυφές μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, το πράσο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
2. Σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά μας και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι τα μέσα της.
3. Αφού βράσουν καλά όλα τα υλικά μας και μαλακώσουν τα σουρώνουμε.
4. Τοποθετούμε τα υλικά που σουρώσαμε στην ίδια κατσαρόλα και κρατάμε το υγρό στην άκρη.
5. Πολτοποιούμε με το κατάλληλο εργαλείο τα λαχανικά μας και προσθέτουμε σιγά σιγά υγρό από αυτό που έχουμε κρατήσεις την άκρη.
6. Αν θέλουμε να γίνει αραιή η σούπα μας, προσθέτουμε παραπάνω υγρά. Αν όχι τότε λιγότερα.
7. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε ξανά στην φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
8. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και η σούπα είναι έτοιμη.
Tips: Αν θέλετε να γαρνίρετε την σούπα με κορυφές από σπαράγγια, αφού τα βράσετε για λίγα λεπτά, αμέσως ρίξτε τα σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Αν θέλεις να βρεις κι άλλες νόστιμες συνταγές κάνε κλικ ΕΔΩ.