Οι πιο συχνές ερωτήσεις για τις γαμήλιες βέρες και το δαχτυλίδι αρραβώνων σας!

Είσαστε «πρωτάρηδες» στο γάμο και εκτός του ότι έχετε πελαγώσει με την οργάνωση και τις προετοιμασίες έχετε και επιπλέον απορίες σχετικά με τα γαμήλια δαχτυλίδια σας (βέρες, μονόπετρα κλπ); Μην ανησυχείτε γιατί παρακάτω σας έχουμε μαζέψει μερικές από τις βασικές απορίες που μπορεί να σας προκύψουν στο θέμα δαχτυλίδι και σας απαντάμε, για να διαγράψετε από την wedding list σας αυτό το θέμα μια και καλή.
Οι πιο συχνές ερωτήσεις για τις γαμήλιες βέρες και  το δαχτυλίδι αρραβώνων σας!



Οι βέρες πρέπει απαραιτήτως να είναι οι ίδιες;

Η πιο συχνή απορία ανάμεσα στα ζευγάρια. Είναι ωραίο και ρομαντικό να είναι οι βέρες σας ακριβώς το ίδιο και να τις φοράτε μόνο εσείς αλλά δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει να διαλέξετε διαφορετικού ύφους βέρες. Διαλέξτε εκείνες που θα ταιριάζουν στην προσωπικότητα και το γούστο του καθενός. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε ίδιο σχέδιο και μέταλλο αλλά μπορεί η η γυναικεία βέρα να έχει μια διαφορετική πινελιά, όπως ένα μικρό διαμαντάκι μέσα!

Πρέπει  να έχουμε και δαχτυλίδι αρραβώνων πέρα από τις βέρες;

Ούτε εδώ υπάρχει κανόνας. Την εποχή των γονιών μας, συνηθιζόταν τα ζευγάρια να αρραβωνιάζονται, να συγκεντρώνονται συγγενείς και από τις δυο πλευρές στο σπίτι του γαμπρού και ο καθένας να στόλιζε το ζευγάρι με κοσμήματα μέχρι να θυμίζουν και οι δύο «Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο». Αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί, με εξαίρεση φαντάζομαι μέρη της επαρχίας, και πλέον τα ζευγάρια (δηλαδή ο γαμπρός) περνάνε ένα μονόπετρο για το τυπικό, προχωρώντας στον γάμο με τις παραδοσιακές βέρες. Μπορείτε λοιπόν, να αποφύγετε το κλασικό μονόπετρο και να επιλέξετε ένα άλλο δαχτυλίδι που θα εκφράζει και τους δυο σας και μπορεί να θεωρηθεί ως engagement ring ρίχνοντας μια ματιά εδώ. Όσο για τις βέρες μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό, ώστε αυτές που θα επιλέξετε να είναι και το δαχτυλίδι αρραβώνων σας και του γάμου σας, έτσι μειώνετε και το budget σας!

Σε ποιο χέρι φοράμε τις βέρες μας; 

Όσο αστεία και αν σας ακούγεται η ερώτηση, δεν είναι, γιατί εκεί έξω μπορεί να υπάρχει κόσμος που πραγματικά δεν γνωρίζει. Η γιαγιά μου έλεγε στο αριστερό ο αρραβώνας στο δεξί ο γάμος. Σε πολλές χώρες όμως συμβαίνει και το ανάποδο ή φοριέται μόνο στο αριστερό. Προσωπικά σας συστήνω να φοράτε το δαχτυλίδι σας όπου σας βολεύει εσάς!

Πρέπει οι βέρες να είναι από συγκεκριμένο μέταλλο;

Λέγεται ότι ο χρυσός συμβολίζει την εξουσία και την ομορφιά που αντέχει στο χρόνο και ότι όποιος κάνει χρυσές βέρες τιμά την απόφασή του πληρώνοντάς την ακριβά. Από την άλλη η επιλογή της πλατίνας μεγαλώνει την ποικιλία των σχεδίων και το ασήμι ενώ μπορεί να είναι οικονομικό για την τσέπη σας δεν έχει διάρκεια στο χρόνο από την άποψη της λάμψης και της αντοχής όπως άλλα μέταλλα. Επειδή λοιπόν μιλάμε για τις γαμήλιες σας βέρες, που θεωρητικά θα τις φοράτε για πάντα, επιλέξτε ένα μέταλλο που θα έχει διάρκεια και αντοχή στο χρόνο.

Ποιος κάνει πρόταση σε ποιον;

Αν και παραδοσιακά (αγόρια για εσάς χτυπά η καμπάνα), τα αγοράκια πρέπει να κάνουν την κίνηση για το proposal, ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει αν γίνει και το ανάποδο και κάτι την έκπληξη εσείς κορίτσια. 

Πόσο καιρό πριν είναι καλό να αγοράσουμε τις βέρες ή το δαχτυλίδι αρραβώνων;

Εάν έχετε συγκεκριμένη ημερομηνία στο μυαλό σας και για την πρόταση γάμου, ή έχετε ορίσει ήδη ημερομηνία, καλό είναι να ξέρετε ότι αν θέλετε βέρες ή δαχτυλίδια ειδικά φτιαγμένα για εσάς, τότε υπολογίστε ένα μήνα περίπου για να σας το ετοιμάσουν (αναλόγως πάντα με την ζήτηση που προκύπτει σε κάθε εποχή). Εάν πάλι είστε από τους τυχερούς και τα επιλέξετε κατευθείαν και απλά χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις π.χ. στο μέγεθος, τότε υπολογίστε μια με δυο εβδομάδες το πολύ.

Και αν δεν γνωρίζω καθόλου το μέγεθος του χεριού; 

Εάν δεν είστε των εκπλήξεων και ψωνίσετε μαζί, τότε δοκιμάστε στο κοσμηματοπωλείο και ζητήστε να σημειώσουν το νούμερό σας. Εάν πάλι θέλετε να κάνετε την έκπληξη τότε πάρτε ένα από τα δαχτυλίδια της και πηγαίνετε στον κοσμηματοπώλη να σας το μετρήσει. 

Πρέπει  να φορέσουμε βέρες ή δαχτυλίδι; 

Τώρα εδώ προσωπικά θα απαντούσα ναι γιατί το δαχτυλίδι συμβολίζει τον δεσμό μεταξύ δυο ατόμων. Αλλά υπάρχουν και εναλλακτικά ζευγάρια που έχουν κάνει τατουάζ τις βέρες τους ή φοράνε ένα κολιέ (για την νύφη) ή κάποιο βραχιόλι (για τον γαμπρό). Αυτά όμως είναι προσωπικά γούστα στα οποία εμείς λέμε Yes I do!

Και τι κόστος πρέπει να έχουν; 

Το κόστος έγκειται στην διακριτική ευχέρεια της τσέπης του καθενός αλλά και της σημασίας που έχει για τον καθένα η συγκεκριμένη διαδικασία. Από εκεί και πέρα καλό είναι αφού έχετε ορίσει ένα θεωρητικό ποσό, να κάνετε πρώτα μια διαδικτυακή έρευνα, ώστε να δείτε τι «παίζει» τόσο σε σχέδια, όσο και σε τιμές, και μετά κάντε και μια επιτόπια έρευνα στα εκάστοτε κοσμηματοπωλεία. Έπειτα αναθεωρείστε τον προϋπολογισμό σας, ανάλογα με το τι έχετε βρει και σίγουρα θα καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα για εσάς λύση. Δεν θέλουμε όμως «τσιγγουνιές» ε; Μια φορά (λέμε τώρα) παντρεύεται κανείς. Απολαύστε το όπως και να έχει!