Άγιος Βαλεντίνος: 13 βιβλία για να ζήσεις τον έρωτα... αλλιώς!

Αρκετά κουράστηκες όλη την εβδομάδα! Φτιάξε ένα ζεστό αρωματικό καφεδάκι, άραξε στον καναπέ σου και άσε έναν έρωτα να σε συγκλονίσει!
Άγιος Βαλεντίνος: 13 βιβλία για να ζήσεις τον έρωτα... αλλιώς!



 Κλάψε, γέλα, ερωτεύσου με όλη σου τη ψυχή! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για αυτές τις δύο μέρες που οι άλλοι τσακώνονται αν πρέπει να γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο ή όχι; 

Ας τους να τσακώνονται, διάλεξε ένα από αυτά τα 13 βιβλία και ζήσε τον έρωτά σου...  

ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Δες με, πιάσε με, γεύσου με… Ένα ερεθιστικό μυθιστόρημα θα σου θυμίσει πόσο λυτρωτική μπορεί να είναι μια αμαρτία τελικά! Στη σοκολατερί Λα Σελέστ Πραλίν μια ολόκληρη κοινωνία αναστατώνεται, ένας έρωτας φουντώνει, ένας πειρασμός εξευτελίζει και ένα πνεύμα ατίθασο δεν δαμάζεται ποτέ.

 

ΟΙ 40 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

«Υπάρχει τρόπος να συλλάβεις τι σημαίνει αγάπη χωρίς ν' αγαπήσεις εσύ ο ίδιος πρώτα; Η αγάπη δεν μπορεί να εξηγηθεί κι όμως εξηγεί τα πάντα» γράφει η πιο πολυδιαβασμένη συγγραφέας της Τουρκίας και μας προσφέρει ένα βιβλίο που μπορεί να αλλάξει τη σκέψη μας και τη ζωή μας.

 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ

Μια υπέροχη ιστορία αγάπης από μια αγαπημένη συγγραφέα! Θα ζήσεις έναν αγωνιώδη έρωτα στην ατμόσφαιρα της Ευρώπης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα νιώσεις καλύτερα στη σκέψη ότι η αληθινή αγάπη επιβιώνει ακόμη κι όταν όλα γύρω της καταρρέουν.

ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, όχι εύκολο και σίγουρα όχι από εκείνα που καταλήγουν σε παραμυθένια happy end. Ο έρωτας εδώ είναι απελπιστικός, μονόπλευρος, μια εξευτελιστκή υποδούλωση σ' ένα αρρωστημένο πάθος που τρέφεται, αναζωπυρώνεται, μεταλλάσσεται αλλά παραμένει αρρωστημένο μέχρι τέλους (ακόμη κι αν εσύ νόμιζες το ακριβώς αντίθετο).

Ο ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Έχω μάθει πως δεν υπάρχει πολλή αγάπη στον κόσμο ώστε να τη σπαταλούμε. Αν είμαστε τυχεροί και τη βρούμε, ανεξάρτητα από το πού θα τη βρούμε, θα πρέπει να την απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε μέχρι και το τελευταίο φιλί». Ο γοητευτικός έρωτας του γεμάτου επιφυλάξεις Τάιμπο για την κυρία Στόπακ θα σε πείσει ότι, ευτυχώς, μία στιγμή αρκεί για να αλλάξει μια αιωνιότητα…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ο

Το πιο ακατάλληλο βιβλίο για ανηλίκους που έχει γραφτεί ποτέ! Πενήντα χρόνια πριν από τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι, μια Γαλλίδα τόλμησε να γράψει (με ψευδώνυμο φυσικά) το πιο ακραίο μυθιστόρημα σαδομαζοχισμού και υποταγής στο πάθος. Η Ο είναι μια Παριζιάνα φωτογράφος, η οποία προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του φίλου της Ρενέ πηγαίνει τρόφιμος στον πύργο Roissy όπου λειτουργεί ιδιωτική σχολή σαδομαζοχισμού. Όταν αποφοιτήσει… Θα προτιμούσα αντί να σου πω να διαβάσεις το βιβλίο!

ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ

Μία από τις πιο όμορφες και καταστρεπτικές ιστορίες έρωτα, αγάπης και εκδίκησης που έχουν γραφτεί ποτέ! Έχει γίνει θεατρική παράσταση, κινηματογραφική παραγωγή, κάθε είδους διασκευή αλλά τίποτα δεν ξεπερνά τη συγκίνηση της ανάγνωσης… Ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ γεννιέται στην ομιχλώδη φύση το αγγλικού βορρά και ζει ακόμα ανάμεσά μας.

 

ΕΥΑΛΩΤΗ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμα την πιο ευπώλητη συγγραφέα της λίστας των New York Times διάβασε σήμερα κιόλας αυτό το βιβλίο! Η Εύα, πιο ευάλωτη από ποτέ, ακολουθεί τον Γκίντεον πέρα από κάθε όριο, με μόνο οδηγό ένα τυφλό, αδιάλλακτο πάθος έως το πιο γλυκό και ταυτόχρονα το πιο επικίνδυνο άκρο της επιθυμίας…

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Αν έχεις ήδη διαβάσει τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα ήρθε η ώρα να μπεις στο μυαλό του σύγχρονου φιλόσοφου, να αναλύσεις, να προβληματιστείς, να επιλύσεις και να ερωτευτείς. «Σήμερα υποβαλλόμαστε, άντρες και γυναίκες, σε μια αντιφατική απαίτηση: στο να αγαπάμε με πάθος και, αν είναι δυνατόν, να μας αγαπάνε εξίσου, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία μας» λέει…

ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙ

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Τριαντάφυλλου είναι αυτό ακριβώς που αξίζει σε ένα επικό ρομαντικό μυθιστόρημα! Ατμοσφαιρικό, θυελλώδες, γεμάτο ανατροπές και συναισθήματα. Η ιστορία ξεκινά στο ανατολικό Λονδίνο του 1888, ανάμεσα σε ληστές, μπράβους, πόρνες και ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή εκεί όπου τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΤΣΑΤΕΡΛΙ

Το πιο πολυδιαβασμένο ίσως απαγορευμένο βιβλίο! Το αριστούργημα που προκάλεσε σάλο για τις περιγραφές αλλά κυρίως για το ριζοσπαστικό κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα του έρωτα μιας παντρεμένης αριστοκράτισσας και ενός άντρα της εργατικής τάξης. Ύμνος στη χαρά της σεξουαλικής ολοκλήρωσης και των καταδικασμένων (από τους άλλους) «θέλω». Να το διαβάσεις!

ΣΑΙΞΠΗΡ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ

Από το πρώτο φιλί έως την προδοσία και το ανέφικτο του έρωτα, αυτό το βιβλίο μας δίνει την πεμπτουσία της σαιξπηρικής γνώσης του έρωτα και μας βοηθάει να βρούμε απάντηση σε ερωτήματα που νομίζαμε ρητορικά (Μπορεί ένα ειδύλλιο να κρατήσει για όλη μας τη ζωή; Ποιο είναι το μυστικό της γοητείας; Πώς καταπολεμάται η ζήλια;). Ακόμη κι αν δεν παίρνεις τον έρωτα στα πολύ σοβαρά, αξίζει να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Για να αλλάξεις γνώμη.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ

Το αριστουργηματικό βιβλίο το Κολομβιανού νομπελίστα θα σε κάνει να ερωτευτείς τον τρόπο με τον οποίο ο νεαρός Φλορεντίνο Αρίσα παθιάζεται με τη Φερμίνα Δάσα, θα λυγίσεις στις εξομολογήσεις του και θα πονέσεις όταν μένει μόνος του να μαραζώνει σε μια πόλη που μαστίζεται από τη χολέρα. Και όσο η ιστορία εξελίσσεται θα αναρωτηθείς αν πρέπει να εγκαταλείψεις νωρίς έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση ή αν αξίζει τελικά να περιμένεις 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 ημέρες για την ολοκλήρωσή του!

Διάβασέ το ξανά για εκείνο το σκίρτημα στην καρδιά του Αρίσα όταν μαθαίνει ότι η Φερμίνα Δάσα επιστρέφει στην πόλη και τρέχει να τη βρει. Ζήσε μαζί του τη διάλυση στο άκουσμα ότι η αγαπημένη του έχει παντρευτεί, την απόρριψη του έρωτα και της κοινωνικής του θέσης, τον ενθουσιασμό της επιμονής και το δέος για εκείνον που περιμένει.

Τα χρόνια περνούν και ο Αρίσα σβήνει προσωρινά την έλλειψη στις αγκαλιές παροδικών σχέσεων. Όταν ο σύζυγός της πεθαίνει, ο Αρίσα θα κάνει την τελευταία προσπάθεια για να κερδίσει τη Φερμίνα Δάσα. Έχουν φτάσει και οι δύο σε μεγάλη ηλικία, όμως η επιθυμία του Αρίσα και η μοναξιά της Δάσα κάνουν τις επαφές τους πιο συχνές. Αποφασίζουν να πάνε ένα ταξίδι με πλοίο και τότε… Ζήσε το μεγαλείο του απόλυτου έρωτα!

ΠΗΓΗ: Περιοδικό DownTown