Είσαι μαμά; 10 δυνατά συναισθήματα που θα βιώσεις

Υπάρχουν πολλές στιγμές που η καρδιά σου θα χτυπήσει δυνατά! Άλλες πάλι, σίγουρα θα βάλεις και τα κλάματα. Καλό θα ήταν λοιπόν, να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα...
Είσαι μαμά; 10 δυνατά συναισθήματα που θα βιώσεις - Κεντρική Εικόνα



Σίγουρα αγαπάς το παιδάκι σου (ή τα παιδάκια σου) όσο τίποτα άλλο στον κόσμο κι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω που θα σε κάνει να βιώσεις τόσο δυνατά συναισθήματα, συνήθως σε ανύποπτες στιγμές για σένα! Μάθε λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι στιγμές καθώς τα παιδιά σου θα μεγαλώνουν, ώστε να είσαι... έτοιμη!

1. Συμβιβάσου με το νέο νούμερο στα ρούχα

Μπορεί να σου φανεί εξουθενωτικό να χρειαστεί να αγοράσεις ρούχα ακόμα και μετά από μόλις μια ή δύο φορές, γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

2. Ένα “ευχαριστώ” σημαίνει πολλά

Όπως δήλωσε μια μαμά: 'Εδωσα στον 4χρονο γιο μου ένα δολλάριο για να καθαρίσει το δωμάτιό του. Χθες λοιπόν, καθάρισα κι εγώ το υπόλοιπο σπίτι όσο αυτός ήταν σχολείο. Όταν γύρισε σπίτι μου είπε: 'Ουάου μαμά, εσύ καθάρισες τα πάντα. Πρέπει να σου δώσω εγώ τώρα όλα τα δολάρια μου!'. Τότε, απλά η καρδιά μου έλιωσε”.

3. Ώρα για νέα δοντάκια

Όπως εκμυστηρεύτηκε μια μαμά: “Τρελάθηκα όταν ο γιος μου έχασε το μεγάλο μπροστινό δόντι του. Δεν ήξερα καν ότι ήταν για να βγει το επόμενο. Έκλαψα τόσο πολύ...”

4. Όταν τα βλέπεις να κοιμούνται

Μερικές φορές δε θέλει και πολύ. Είναι ακριβώς ότι πρέπει για να βάλεις τα κλάματα από αγάπη...

5. Μόλις διαπιστώνεις ότι είναι κάτι παραπάνω από αδέρφια

Προφανώς είναι και... κολλητοί επίσης!

6. Όταν σε θαυμάζουν τόσο πολύ

Όπως δήλωσε μια μαμά: “ Όταν η κόρη μου ήταν περίπου 7-8 χρονών (τώρα είναι 18), πηγαίναμε βόλτα με το αμάξι και γω τραγουδούσα καθώς ακούγαμε ραδιόφωνο. Μόλις το τραγούδι τελείωσε, με ρώτησε: 'Mαμά, γιατί δεν είσαι διάσημη;'

7. Όταν δεις πως του αρέσει να μοιράζεται

“Όταν η 3χρονη κόρη μου, εντελώς απρόοπτα, έδωσε το μπαλόνι με ήλιο σε ένα μικρό αγόρι που ήταν λυπημένο επειδή η μαμά του, είπε ότι δεν θα του αγόραζε”.

8. Μαμά... πριγκίπισσα

“Ο μικρός μου γιος, μόλις είδε την φωτογραφία του γάμου μου, είπε ότι έμοιαζα με πριγκίπισσα! Ήταν τόσο γλυκό”.

9. Κοίτα μαμά, όχι πια δάκρυα!

“Ήμουν με τον 10χρονο γιο μου στο super market και διαλέγαμε σαμπουάν για εκείνον, όταν ξαφνικά μου είπε πως δε θέλει πια να χρησιμοποιεί σαμπουάν για μικρά παιδιά, αλλά ήθελε σαμπουάν για μεγάλους! Προσπάθησα να του εξηγήσω πως κάτι τέτοιο θα τον έκανε να κλάψει! Όπως και να χει, εγώ σίγουρα έκλαψα!”

10. Όταν θα φύγουν από το σπίτι

Το να βλέπεις τα παιδιά σου μεγάλα πια να εγκαταλείπουν το σπίτι, ενώ παράλληλα σου έρχονται στη μνήμη στιγμές από όταν μωρά ακόμα τα έβαζες στην κούνια τους μέσα σε αυτό το σπίτι, είναι κάτι το οποίο προκαλεί πολύ δυνατά συναισθήματα....