Blush stories: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή επιλογή του ρουζ

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε τόσο στην αγορά όσο και στην εφαρμογή του!
Blush stories: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή επιλογή του ρουζ



Είναι ένα από τα στοιχεία του μακιγιάζ που πολλές φορές μπορεί και να παραλείψουμε, κακώς όμως, καθώς είναι και αυτό που κάνει όλη τη διαφορά στο πρόσωπό μας. Η κατάλληλη απόχρωση του ρουζ αλλά και η σωστή εφαρμογή του είναι το πιο εύκολο «μυστικό» για επιδερμίδα με ζωντάνια και λάμψη. Ποια είναι τα tips λοιπόν για τη σωστή επιλογή και χρήση του ρουζ;

-        Ο γενικός κανόνας λέει ότι πιο ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικές για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ενώ οι πιο ροδακινί ταιριάζουν περισσότερο στις σταρένιες. Αν δεν είστε σίγουρες, μια τεχνική με σίγουρο αποτέλεσμα είναι να τσιμπήσετε λίγο τα ζυγωματικά σας και να παρατηρήσετε αυτό το κοκκίνισμα που θα δημιουργηθεί. Αυτός είναι και ο τόνος που πρέπει να επιλέξετε για αποτέλεσμα όσο πιο natural και ταιριαστό για την επιδερμίδα σας. 

-        Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να απλώνετε επιμελώς το ρουζ σας, αυτό όμως στη συνέχεια να εξαφανίζεται. Ο λόγος; Όταν δεν υπάρχει η σωστή βάση, το προϊόν δύσκολα θα παραμείνει σταθερό. Μην ξεχνάτε ποτέ τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου σας και μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο primer πριν την εφαρμογή του, προκειμένου να δημιουργήσετε το κατάλληλο έδαφος. 

-        Δώστε προσοχή στο πινέλο με το οποίο θα εφαρμόσετε το ρουζ σας. Συνήθως, καλύτερη επιλογή είναι ένα μεγάλο, fluffy πινέλο το οποίο θα απλώσει ομοιόμορφα την ποσότητα του προϊόντος (αν αυτό είναι σε μορφή σκόνης), χωρίς να δημιουργήσει έντονες στάμπες από χρώμα. 

-        Μην περιορίζεστε σε ένα σημείο. Ναι, το ρουζ έχει δημιουργηθεί κυρίως για τα μήλα του προσώπου, αν όμως μείνετε μόνο εκεί, το αποτέλεσμα θα μοιάζει κάπως αφύσικο. Μην ξεχάσετε να περάσετε λίγο χρώμα από τα κόκκαλα του προσώπου, τους κροτάφους αλλά και κατά μήκος της μύτης, κάνοντας καλό blending ώστε το αποτέλεσμα να «σβήνει» με natural τρόπο.

Θα πρότεινα να δοκιμάσετε : Brush on sunlight The Body Shop

                                               Blush stick Peach Korres 

                                               Hervana  Benefit cosmetics 

                                                    

Για περισσότερα beauty tips και backstage moments, μπορείτε να με ακολουθείτε στο Instagram (@konstantinamichopanou) αλλά και στο site μου http://www.konstantinamichopanou.com 

Μην ξεχνάς να χαμογελάς 

See you soon girls!