Κάλεσε τους φίλους για το βράδυ: Η μακαρονάδα της παρέας

Γιατί η ζωή είναι καλύτερη με φίλους
Κάλεσε τους φίλους για το βράδυ: Η μακαρονάδα της παρέας



Είχαμε γύρισμα εχθές, μαγείρεψα 3 - κατά γενική ομολογία - υπέροχες συνταγές και - όχι επειδή είμαι μπροστά, αλλά - νομίζω ότι έχω βελτιωθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Η φαντασία μου οργιάζει, προσέχω καλύτερα το στήσιμο στο πιάτο και οι φωτογραφίες μου βγαίνουν πιο λαχταριστές από ποτέ. 

Μέσα στον Απρίλιο θα δείτε στο Join Us τις δικές μου ανοιξιάτικες ιδέες για νόστιμες στιγμές. Σήμερα, όμως, θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας την γρήγορη μακαρονάδα που έφτιαξα εχθές, ενώ περίμενα το χταπόδι να ψηθεί για να δείξουμε στην κάμερα το τελικό πιάτο. Όλοι πεινούσαμε και πρότεινα να φτιάξω μια γρήγορη μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος - το δικό μου comfort food. 

Αλλά ο σκηνοθετούλης μου τρώει πιο υγιεινά και αγαπάει τα πολλά λαχανικά και ήθελα  να φτιάξω κάτι που να τον ευχαριστηθεί πραγματικά. Οπότε, από το πουθενά, με ελάχιστα υλικά που είχαμε στη διάθεσή μας, βγήκε μια εξαιρετική μακαρονάδα που αγαπήσαμε όλοι και κάναμε ένα καλό διάλειμμα!


Όσο έβραζε το νερό για τα μακαρόνια, ζέστανα ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και έριξα μέσα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα και 1 πράσινη πιπεριά κομμένα σε λεπτές ροδέλες και μπόλικα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Πρόσθεσα και 1 σκελίδα σκόρδο και τα τσιγάρισα για 2 λεπτά. Έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί που βρήκαμε ανοιχτό στο ψυγείο, πρόσθεσα και λίγο ζεστό νεράκι από τα μακαρόνια που έβραζαν, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, χαμήλωσα τη φωτιά και έκλεισα το καπάκι να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί. 

Με τη βοήθεια του κρεμμυδιού έδεσε πολύ ωραία η σάλτσα και τα λαχανικά μαλάκωσαν τόσο όσο έπρεπε. Άφησα ανοιχτό το σκεύος άλλα 5 λεπτά και εξατμίστηκαν τα πολλά υγρά, οπότε έριξα μέσα και τα μακαρόνια με μια πιρούνα, απευθείας από την κατσαρόλα και ανακάτεψα καλά. Πήραν μια βράση όλα μαζί και τα σερβίραμε έτσι αχνιστά στα πιάτα, με λίγη γραβιέρα από πάνω. 

Σε αυτό το σημείο να πω πόσο αγαπώ την ομάδα μου, πόσο ωραία περνάμε στα γυρίσματα και πόσο γελάμε. Κλισέ αλλά είναι αλήθεια. Τη λατρεύω αυτή τη δουλειά, γιατί όσο κουραστική είναι μια μέρα σαν τη χθεσινή, άλλο τόσο με χαλαρώνει. Βγαίνουν πράγματα από μέσα μου, εκτονώνομαι. Δημιουργώ, γελάω, καμαρώνω, απολαμβάνω, μοιράζομαι. Η μακαρονάδα που τους έφτιαξα εχθές είναι το ελάχιστο που μπορώ να τους προσφέρω. Όσο και να αγαπάς τη δουλειά σου, ως αντικείμενο, αν δεν έχεις καλούς συνεργάτες, δεν το απολαμβάνεις το ίδιο!

Η ζωή είναι καλύτερη με φίλους και - ναι - οι συνεργάτες σου μπορούν να είναι φίλοι, εμείς στο Join Us το ξέρουμε καλά αυτό.