Πείνασες; Αυγά μάτια με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί!

Πείνασες; Αυγά μάτια με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί!



Δεν χρειάζεται να ψάχνετε κάθε φορά τι θα φάτε για να βάλετε φρένο στην πείνα! Να ένας ωραιότατος και απλός τρόπος για να φάτε αυγά μάτια… αλλιώς.

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 φέτες ξεροψημένο ψωμί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 370 γραμμάρια σπανάκι baby
  • ½ φλυτζάνι φρέσκο κατσικίσιο τυρί (ή κατίκι)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε το ψωμί με ελαιόλαδο κι από τις δυο πλευρές και το τοποθετούμε στη σχάρα. Το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 1-2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι για 2-3 λεπτά.
  3. Χύνουμε τα υγρά και προσθέτουμε το τυρί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε ώστε να μείνει ζεστό.
  4. Ξεπλένουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού το μείγμα με το σπανάκι και από πάνω το αυγό. Σερβίρουμε αμέσως. 

 

Tip

Αν θέλετε να διατηρήσετε φρεσκοπλυμένο σπανάκι στο ψυγείο για μια μέρα ακόμα, αφού το στεγνώσετε καλά, τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς τυλίγοντάς το πρώτα σε χαρτί κουζίνας.