Τακούνια ή όχι στην εκκλησία;

Σίγουρα θα σας έχει απασχολήσει πριν το γάμο το δίλημμα, να φορέσετε ή όχι τακούνι. Αφήστε να σας βοηθήσουμε εμείς να απαντήσετε όλα τα ερωτήματά σας!
Τακούνια ή όχι στην εκκλησία;



Καλό είναι να ξεκινήσετε από το σωματότυπό σας. Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό στοιχείο για την επιλογή του κατάλληλου παπουτσιού, όπως άλλωστε και του κατάλληλου νυφικού. Φορέστε ένα φόρεμα στο ύφος του νυφικού σας, ή αν είστε στη διαδικασία που κάνετε πρόβες νυφικού πάρτε μαζί σας τα υποψήφια παπούτσια και δείτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη. Θα καταλάβετε αμέσως τι σας ταιριάζει. Θυμηθείτε…ο καθρέπτης δε λέει ποτέ ψέματα!

Σαφώς θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη την εποχή. Aν είστε summer bride και ιδιαίτερα αν σχεδιάζετε το γάμο σε κάποιο ξωκλήσι κοντά στη θάλασσα, τότε σίγουρα η ζυγαριά βαραίνει στην πλευρά του «καθόλου τακούνι»! Επιλέξτε σανδάλια στο ύφος που σας εκφράζει και θα είστε κομψή και άνετη ταυτόχρονα!

Ένας παράγοντας που θα επηρεάσει την επιλογή παπουτσιού είναι το στυλ του νυφικού σας. Αφού καταλήξετε σε αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε το ανάλογο παπούτσι. Αν για παράδειγμα το νυφικό σας είναι mermaid ή ball gown τότε είναι προτιμότερο να φορέσετε ψηλό τακούνι. Αν αντιθέτως είναι boho ή αρχαιοελληνικό, τότε ταιριάζει απόλυτα με ίσια παπούτσια και ακόμη καλύτερα..με σανδάλια!  Επίσης αν το νυφικό είναι κοντό τότε σίγουρα είναι προτιμότερο να φορέσετε τακούνια. Στο μακρύ νυφικό δε χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί τα παπούτσια απλά δε φαίνονται!

Το σημαντικότερο από όλα βέβαια είναι πως η επιλογή ψηλού ή όχι παπουτσιού, όπως και κάθε άλλη επιλογή για τη μεγάλη ημέρα του γάμου σας, είναι εντελώς προσωπική. Πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε πάνω από όλα εσάς και τον αγαπημένο σας και το τι ισχύει στη δική σας περίπτωση. Αν υπάρχει διαφορά ύψους με το μέλλοντα σύζυγο τότε μπορείτε να φορέσετε χαμηλό ή και καθόλου τακούνι, ή αν είναι πολύ ψηλός εκείνος τότε φορέστε τακούνια, αν αυτό σας κάνει να νιώθετε πιο όμορφα. Άλλωστε ούτε τα τακούνια, ούτε το νυφικό, ούτε ο καιρός, ούτε τίποτα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να νιώθετε καλά εσείς οι δύο! Γιατί ότι κι αν γίνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το Yes I do θα ξεκινήσει η υπέροχη κοινή σας ζωή!