Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι ιδανικό ορεκτικό και για ένα τραπέζι για φίλους…
Υλικά (για 4 μερίδες)
- Βούτυρο (για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια)
- Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 280 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο
- 6 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 90 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 4 φορμάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το τυρί.
- Τοποθετούμε όλο το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.
Tip
Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά το μπρόκολο, καθώς και η παραμικρή υγρασία επηρεάζει το αποτέλεσμα.