Πεντανόστιμο μπρόκολο σουφλέ super ελαφρύ!




Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι ιδανικό ορεκτικό και για ένα τραπέζι για φίλους…

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • Βούτυρο (για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια)
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 280 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο    
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 90 γραμμάρια τυρί τσένταρ

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 4 φορμάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το τυρί.
  3. Τοποθετούμε όλο το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα. 

Tip

Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά το μπρόκολο, καθώς και η παραμικρή υγρασία επηρεάζει το αποτέλεσμα.