Κεφτέδες καλοκαιρινοί και επιδόρπιο με γιαούρτι

Και οι δύο προτάσεις μου είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες και με τα καλύτερα υλικά.
Κεφτέδες καλοκαιρινοί και επιδόρπιο με γιαούρτι



Ναι, πολύ καλά διαβάσατε, σήμερα σάς έχω και φαγητό και επιδόρπιο, αλλά να ξέρετε ότι και τα δύο μπορείτε να τα απολαύσετε όποια ώρα της ημέρας επιθυμείτε, και εναλλάξ το ένα με το άλλο και από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν τρέχει και τίποτα. Όλοι ξέρουμε ότι οι κεφτέδες τρώγονται καλύτερα όταν είναι κρύοι, μόλις ξυπνάς το πρωί, με τον καφέ! 

Εξάλλου, και οι δύο προτάσεις μου είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες και με τα καλύτερα υλικά, σκέτη απόλαυση, δηλαδή, χωρίς τύψεις! 
Τους κεφτέδες τούς είδα στον ύπνο μου, όπως και διάφορα φαγώσιμα κατά καιρούς. Μάλλον αυτό συμβαίνει γιατί το υποσυνείδητό μου είναι εξίσου φαγανό με το συνειδητό μου και το ένα σιγοντάρει το άλλο.

Κι άπαξ και δω κεφτέδες στον ύπνο μου, παιδιά, κρίμα είναι να μην τους δω και στον ξύπνιο μου. Και γιατί να μην τους δω, δηλαδή; Αφού έχω δίπλα μου τα Lidl με τον υπέροχο κιμά στην υπέροχη τιμή και παίρνω το δισκάκι μου χαρούμενη και τρέχω για το σπίτι να βάλω μπρος το τηγάνι. 

Οι καλοκαιρινοί κεφτέδες μου είναι πολύ αρωματικοί και ελαφρείς και τρώγονται δυο-δυο. Ζυμώνω 1/2 κιλό κιμά με 50ml ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι κουάκερ, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι, φρέσκο δυόσμο από τη γλάστρα, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τους πλάθω σε μικρά μπαλάκια, ίσα να κάνουν μια μπουκιά, και τους τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρω με αγγουροντομάτα και φέτα, αλλά μετά από λίγη ώρα που ξαναπάω κουζίνα, τούς κάνω σάντουιτς. Και μετά, όταν ξαναπάω κουζίνα, τους τρώω σκέτους. 

Για να αλλάξει λίγο η γεύση από τους κεφτέδες, πριν τους ξαναφάμε, σε μια-δυο ωρίτσες δηλαδή, απολαμβάνουμε ένα trifle με παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Γάλπο και βρώμη. 

Τη βρώμη να την καβουρδίσετε, για να γίνει πιο τραγανή και να μην μαλακώσει μέσα στο γιαούρτι. Δηλαδή, βάλτε την απλά μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατέψτε, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να δείτε ότι σκληραίνει. Μπορείτε σε αυτό το στάδιο να προσθέσετε κάποιο αρωματικό, όπως κανέλα. Και φυσικά μπορείτε να τη φυλάξετε σε βάζο, μακριά από την υγρασία. Για να έχετε και οπτικά πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, βάλτε σε ένα ωραίο ποτηράκι τη βρώμη εναλλάξ με το γιαούρτι και στο ενδιάμεσο προσθέστε κάποιο γλυκό του κουταλιού, για χρώμα, άρωμα, γεύση, απόλαυση. Μπορείτε το γιαούρτι να το βάλετε σκέτο ή ανακατεμένο με λίγο λικέρ μαστίχα ή ξύσμα λεμονιού. Αρώματα, βάλτε αρώματα. Τα αρώματα δίνουν γεύση και συνήθως δεν μας βαραίνουν με θερμίδες, μας δίνουν όμως την αίσθηση ότι φάγαμε κάτι εξαιρετικό, ακόμα κι αν μας πήρε 2 λεπτά για να το φτιάξουμε. Φυσικά, τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ποιότητα και η γεύση του γιαουρτιού, στη συγκεκριμένη πρόταση. 

Έτσι υπέροχα μπήκε ο μήνας μου, το αυτό επιθυμώ και για εσάς!