Τα 5 πιο παράξενα σημάδια της εγκυμοσύνης

Σίγουρα αν όχι όλα, αρκετά από αυτά θα σε εκπλήξουν!



Είτε είσαι έγκυος ή όχι, είτε είσαι άντρας και θες να μάθεις για την εγκυμοσύνη της γυναίκας σου προσπαθώντας να κατανοήσεις τι περνάει, ήρθε η ώρα να μάθεις μερικά από τα πιο παράξενα πράγματα που συμβαίνουν καθ' όλη τη διάρκεια.

Ο πατέρας μπορεί να έχει συμπτώματα εγκυμοσύνης

Είναι πιθανό για έναν πατέρα να αρχίσει να παίρνει βάρος, να έχει πρωινή αδιαθεσία, ακόμα και κράμπες στην κοιλιακή χώρα. Ο όρος είναι γνωστός ως συμπονετική εγκυμοσύνη, «ανδρολοχεία» ή σύνδρομο Couvade, το οποίο προέρχεται από το γαλλικό couvee που σημαίνει «να επωάσει».

Οι εγκυμονούσες... λάμπουν

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ποσό αίματος στο σώμα αυξάνεται κατά 50%. Το πρόσθετο αίμα καταλήγει να φαίνεται μέσω του δέρματος σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στα μάγουλα, ενώ οι ορμόνες αναγκάζουν τους αδένες λιπαρότητας να γίνουν πιο ενεργοί, με συνέπεια μια πιο απαλή και λαμπερή εμφάνιση.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να τρώνε για δύο

Παρά τις φήμες, η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες χρειάζονται γύρω στις 300 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα γιαούρτι και μισό ατομικό ψωμάκι. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται να πάρουν μόνο 10-11 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη.

Υπάρχει πιθανότητα αφόδευσης κατά τη διάρκεια του τοκετού

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, είναι εξαιρετικά συνηθισμένο για μια γυναίκα να αποβάλει κατά λάθος το περιεχόμενο των εντέρων της. Υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση γι’αυτό – οι μύες που χρησιμοποιεί για να ωθήσει το μωρό προς τα έξω, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιεί συνήθως κατά τη διάρκεια της αφόδευσης.

Τα πόδια μπορεί να μεγαλώσουν ως και ένα νούμερο!

Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει, το σώμα αρχίζει να απελευθερώνει τη σύσφιξη των συνδέσμων του ώστε να βοηθήσει την διαδικασία της γέννας. Δυστυχώς για τα παπούτσια, αυτό σημαίνει επίσης ότι τα πόδια αρχίζουν να χάνουν την καμπύλη τους και φαρδαίνουν. Η πιο επίπεδη, φαρδύτερη μορφή των ποδιών θα είναι πιθανότατα προσωρινή, ωστόσο αν μεγαλώσουν υπερβολικά η αλλαγή μπορεί να γίνει και μόνιμη.