Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα chimichurri + σούπερ καλοκαιρινό γλυκό

Αργεντίνικη η έμπνευση, ελληνικότατη η εκτέλεση.
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα chimichurri + σούπερ καλοκαιρινό γλυκό



Η σάλτσα τσιμιτσούρι είναι μυρωδάτη και πικάντικη και τη φτιάχνουμε πρώτα ως μαρινάδα, την απλώνουμε επάνω στο καλό κρέας που έχουμε επιλέξει, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, πριν από το ψήσιμο. Θυμηθείτε να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο περίπου μια ωρίτσα πριν το ψήσετε και φυσικά, διαλέξτε όποιον τρόπο ψησίματος επιθυμείτε εσείς, αλλά ο ενδεδειγμένος γι'αυτή τη συνταγή είναι η σχάρα. 

Στη δική μου σάλτσα τσιμιτσούρι πρόσθεσα και μια κόκκινη γλυκιά πιπεριά, εκτός από τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το σκόρδο και το ξύδι, που αναφέρονται στην κλασική συνταγή. Χτυπήστε τα όλα καλά στο μπλέντερ, σκοπός είναι να έχουμε μια πηχτή και αρωματική πάστα, για να αλείψουμε το κρέας. 

Αυτή την εβδομάδα, αγόρασα από το LIDL χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο ''ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ'' και τις σέρβιρα με ψητές ντομάτες και καρότα!

Για επιδόρπιο, σας έχω ένα φρουτένιο γλυκό ψυγείου με λαχταριστά ροδάκινα Ημαθίας. Θα τα βρείτε περιποιημένα μέσα σε διχτάκι του ενός κιλού. Όπως είναι, με τη φλούδα τους, χτυπήστε 3-4 από αυτά στο μπλέντερ, να γίνουν χυμός. Παράλληλα, ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 250γρ. γάλα φρέσκο με 100γρ μαύρη ζάχαρη και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και τον χυμό ροδάκινου και ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει μια αραιή κρέμα, η οποία στην πορεία, στο ψυγείο, θα πήξει περισσότερο. 

Σε ένα ταψάκι ή σε ατομικά μπολάκια, βάλτε πτι-μπερ που τα έχετε βρέξει με λίγο ρούμι, ανακατεμένο με γάλα και από πάνω ρίξτε την κρέμα, αφού πρώτα έρθει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό και απολαύστε στη βεράντα!