Ποιος πραγματικά, σκότωσε τη Natalie Wood;

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τους λόγους που επιβάλλουν ν’ ανοίξει ξανά η πιο περίεργη cold case της showbiz!
Ποιος πραγματικά, σκότωσε τη Natalie Wood;



Τρεις άντρες γνωρίζουν την αλήθεια για τον πιο σκοτεινό θάνατο του Hollywood. Οι δυο τους ήταν εραστές! Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τους λόγους που επιβάλλουν ν’ ανοίξει ξανά η πιο περίεργη cold case της showbiz. Ο καπετάνιος γιατί δεν λέει την αλήθεια; 

Εκείνη την περίεργη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου του 1981, η χολιγουντιανή πρωταγωνίστρια Natalie Wood, λατρεμένη για τους ρόλους της στο Επαναστάτης Χωρίς Αιτία και το West Side Story, χτένιζε τα μαλλιά της στο κατάστρωμα του yacht της και απολάμβανε το δροσερό αεράκι. Καθώς το Splendour απομακρυνόταν από τις ακτές της καλιφορνέζικης Catalina όπου είχε περάσει με την παρέα της την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι κακές γλώσσες του θεάματος έλεγαν πως στα 43 της η Natalie είχε πολύ θράσος να πηγαίνει κρουαζιέρα με τον σύζυγό της, Robert Wagner, και τον εραστή της, Christopher Walken.

Δεν υπήρχε άλλος στο σκάφος εκείνη τη βραδιά, εκτός από τον καπετάνιο του, Dennis Davern. Ποιος απ’ όλους άραγε μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε; 
O σερβιτόρος που τους είχε σερβίρει στο Harbor Reef Resultant λίγη ώρα πριν πάντως έμεινε έκπληκτος από το πόσα λίτρα σαμπάνιας κατανάλωσαν οι τρεις διάσημοι ηθοποιοί, αλλά και από το πόσο θορυβώδεις και αγενείς ήταν κατά την παραμονή τους στο εστιατόριο. Να ήταν άραγε όλοι μεθυσμένοι όταν στις 10:15 ανέβαιναν στο σκάφος; 
Καθώς το 19 μέτρων πολυτελές yacht απομακρυνόταν από τη στεριά, έπαιρνε μαζί του ένα φοβερό μυστικό. Δύο από τους τρεις ηθοποιούς ήταν παράνομοι εραστές κι ο ένας που έμενε «εκτός» ήταν θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος. Τόσο που θα έφτανε μέχρι τον θάνατο. Ή μήπως όχι; 

ΤΟ ΠΤΩΜΑ, ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Το άψυχο κορμί της Natalie Wood -με το νυχτικό και με το κόκκινο jacket της- βρέθηκε να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ωκεανού περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος, στις 07:45 της επόμενης ημέρας. Η εκτίμηση του ιατροδικαστή ήταν πως ο θάνατος είχε προέλθει από συνδυασμό πνιγμού και υποθερμίας.

Το αλκοόλ στο αίμα της ήταν 0,14% (δύο φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο για να οδηγεί κάποιος), ανακατεμένο με χάπια κατά της ναυτίας και ισχυρά παυσίπονα. Κοκτέιλ που θα μπορούσε να της είχε προκαλέσει δηλητηρίαση... Το μεγαλύτερο μέρος του βραδινού φαγητού δεν το είχε χωνέψει ακόμα.

Η πιθανή ώρα θανάτου εκτιμήθηκε γύρω στα μεσάνυχτα. Όλα είχαν γίνει μέσα σε δύο ώρες λοιπόν!  Το πρώτο περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι η καθυστέρηση στην ενημέρωση των αρχών. Χρειάστηκε να περάσουν 90 ολόκληρα λεπτά για να κινητοποιηθεί το Λιμενικό.

Γιατί οι δύο άντρες, και κυρίως ο σύζυγος της Wood, δεν ζήτησαν νωρίτερα βοήθεια; Το δεύτερο περίεργο στοιχείο είναι οι πολλοί μώλωπες, οι εκδορές και τα χτυπήματα στο κορμί της ηθοποιού. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από την πτώση της στο νερό.

Είτε γλίστρησε κι έπεσε (όπως ήταν η επίσημη εκδοχή αρχικά) είτε αυτοκτόνησε (το οποίο ουδείς πίστευε), τέτοια χτυπήματα δεν θα μπορούσε να είχε προκαλέσει στον εαυτό της. Τι συνέβη λοιπόν; Ποιος τη χτύπησε και γιατί; Στα παρασκήνια του Hollywood ακουγόταν εκείνη την εποχή μια φήμη που ήθελε τον Robert Wagner να καβγάδισε άσχημα με τη Natalie Wood επειδή εκείνη φλέρταρε φανερά με τον -συμπρωταγωνιστή της τότε στην ταινία Brainstorm- Christopher Walken.

Αν και ο φάκελος της υπόθεσης παρέμεινε ανοιχτός (δεν έκλεισε δηλαδή με την αιτιολογία του δυστυχήματος), κανείς δεν μπήκε φυλακή για τον τραγικό θάνατο της όμορφης Natalie.

ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΒΙΒΛΙΟ
Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη μυστηριώδη εκείνη νύχτα, και ακριβώς 78 χρόνια από την ημέρα γενεθλίων της Natalia Zacharenko (όπως ήταν το πραγματικό επώνυμο της Wood) οι αρχές της Καλιφόρνιας σκέφτονται να ανοίξουν ξανά τον φάκελο της υπόθεσης και να αναζητήσουν την αλήθεια για όσα συνέβησαν από τις 10 έως τις 12 τα μεσάνυχτα πάνω στο σκάφος.

Αιτία για την κινητοποίηση αυτή στάθηκε ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πέρυσι και προκάλεσε ντόμινο δημοσιευμάτων και δηλώσεων μελών της οικογένειας της αδικοχαμένης Wood! Ο 86άχρονος πλέον Robert Wagner μέχρι στιγμής αρνείται να καταθέσει εκ νέου και η αδερφή του θύματος εκλιπαρεί τον Christopher Walken να μιλήσει, να πει επιτέλους την αλήθεια για να κλείσει η υπόθεση.

Υπάρχει όμως κι ένας μάρτυρας εκείνης της βραδιάς που μίλησε. Μίλησε στο βιβλίο. Το Goodbye Natalie, Goodbye Splendour αποκαλύπτει την ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ για τη μοιραία βραδιά. Βασικός μάρτυρας της ιστορίας αυτής είναι ο Dennis Davern, ο νεαρός καπετάνιος που αρχικά υποστήριξε την εκδοχή του Wagner και έκτοτε ζει με τις τύψεις της ψευδούς (όπως αποκαλύπτει σήμερα) πρώτης κατάθεσης.

Ο καπετάνιος ήταν μάλιστα εκείνος που παρακάλεσε τη δημοσιογράφο να γράψει αυτό το βιβλίο.

Ήθελε να βρεθούν στοιχεία που να στηρίζουν τη δεύτερη κατάθεσή του. Γιατί εδώ που τα λέμε στο άκουσμά της μένεις με το στόμα ανοιχτό. Είναι κάπως ακραία η νέα του εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ. Ή μήπως όχι;

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ... ΑΛΛΙΩΣ
Δίπλα στο πτώμα της Wood είχε βρεθεί μια μικρή φουσκωτή λέμβος του yacht. Από τις μαρτυρίες του Robert Wagner στα media φάνηκε πως προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι η σύζυγός του στην προσπάθειά της να λύσει τη βάρκα και να την πετάξει στο νερό για να φύγει με αυτή μακριά από το yacht, γλίστρησε κι έπεσε στα παγωμένα νερά.

Μόνο που η Natalie Wood φοβόταν πολύ το νερό. Για την ακρίβεια, έτρεμε στην ιδέα να πέσει στη θάλασσα. Πώς ήταν λοιπόν δυνατόν να βγει μόνη της στο νερό με μια μικρή βάρκα, μέσα στη βροχερή νύχτα, φορώντας μάλιστα μόνο τις κάλτσες της; 

Μια άλλη θεωρία που ακούστηκε εκείνες τις μέρες ήθελε τη Wood να μην μπορεί να κοιμηθεί επειδή η βάρκα χτυπούσε πάνω στο σκάφος κάνοντας τρομερή φασαρία. Εκνευρισμένη λοιπόν σηκώθηκε, έβαλε το μπουφάν της και βγήκε να δέσει τη βάρκα καλύτερα! Γλίστρησε και έπεσε στο νερό, μαζί με τη βάρκα. Πόσο πιθανό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; 

Ο καπετάνιος αφήνει να εννοηθεί πως η Natalie Wood τριγυρνώντας στο σκάφος εκείνο το βράδυ έπιασε τον σύζυγό της να κάνει σεξ με τον συμπρωταγωνιστή της. Robert Wagner και Christopher Walken ήταν εραστές!

Σε έξαλλη κατάσταση, η Natalie Wood απείλησε πως θα αποκάλυπτε το μυστικό τους και θα τους κατέστρεφε την καριέρα. Εκείνοι λοιπόν μάλλον την έβγαλαν έξω να την ηρεμήσουν, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και η Wood βρέθηκε στο νερό.

Μπορεί και κάποιος να την έσπρωξε μέσα στο μεθύσι του και στην ένταση της στιγμής. Μπορεί και να προσπάθησε να φύγει μακριά τους με τη βάρκα και να πνίγηκε χωρίς εκείνοι να το αντιληφθούν... Στο βιβλίο ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι στην αρχική κατάθεση, 35 χρόνια πριν, είχε πει ψέματα για να προστατέψει τις δύο κόρες της Wood, έπειτα από παράκληση του Wagner... 

ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΜΥΣΤΙΚΟ
Την εκδοχή του καπετάνιου υποστηρίζει ένα σκισμένο γράμμα, που φέρεται να είχε φυλάξει ένας διασώστης από τις ημέρες εκείνες των πρώτων ερευνών. Το γράμμα με τις σημειώσεις περιγράφει το σενάριο που ερευνούσαν τότε οι αρχές: 
«O Chris Walken και ο Robert Wagner έκαναν σεξ σε μια καμπίνα του σκάφους... Η Ms Wood τους βρήκε μαζί... Εκείνοι την απομάκρυναν από την καμπίνα... Ήταν η τελευταία φορά που την είδε κάποιος ζωντανή», γράφουν οι σημειώσεις των ντετέκτιβ, τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer και η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερο σκαλίζεις το διαδίκτυο για να βρεις λεπτομέρειες αυτής της τόσο περίεργης υπόθεσης τόσο πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται: «Ποιος πρέπει άραγε να πεθάνει για να ειπωθεί η πραγματική πτυχή της ιστορίας; Θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση η ομερτά του Hollywood που θέλει τα μυστικά να αποκαλύπτονται μόνο όταν όλοι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δεν βρίσκονται πια στη ζωή;»... 

ΠΗΓΗ: περιοδικό Down Town