Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα. Με λίγη ζάχαρη, χωρίς αβγά και λιπαρά, θα συνεχίζουμε να γλυκαίνουμε τους αγαπημένους μας και τις πιο κρύες μέρες.
Υλικά
• 1 ½ κούπα γάλα αμυγδάλου
• 2 κτ.γλ. ξίδι μήλου
• 1 ¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου
• ½ κούπα εσπρέσο
• 2/3 κούπας λιωμένο βούτυρο καρύδας
• 2 βανίλιες
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 1/3 κούπας ζάχαρη
• 1 κούπα κακάο
• 2 κτ.γλ. σόδα σκόνη
• 1 κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• ¼ κτ.γλ. αλάτι
Για το frosting
• 4 κούπες ζάχαρη άχνη
• 1 ½ κούπα βούτυρο
• 3 κτ.σ. γάλα αμυγδάλου
• 1 κτ.σ. ξίδι μήλου
• 2 βανίλιες
• 1 κτ.γλ. χυμό λεμόνι
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1. Για το frosting ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός κουταλιού και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα τα cup cakes μας.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
3. Τις συγκεκριμένες θήκες δεν χρειάζεται να τις βουτυρώσετε ούτε να τις αλευρώσετε. Το μείγμα δεν κολλάει καθόλου. Αν χρησιμοποιήσετε άλλες θήκες, τότε πρέπει και να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε.
4. Ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου μαζί με το ξίδι σε ένα μπολ και αφήστε το για λίγη ώρα να δράσει.
5. Προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, τον καφέ, τη βανίλια, το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
6. Ύστερα προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
7. Τοποθετούμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
8. Μόλις κρυώσει βάζουμε πάνω από κάθε cup cake λίγο από το frosting και σερβίρουμε
8 tricks για να κάνεις πιο νόστιμη την φρουτοσαλάτα σου!