Ποιο παιδί δεν αγαπά τις κοτολέτες από κοτόπουλο; Κανένα! Μαζί με πατάτες τηγανιτές αποτελούν ένα από τα καλύτερα φαγητά όλων των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Γιατί να τους χαλάσουμε το χατίρι λοιπόν;
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 3 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
- 1/3 κούπας αλεύρι
- 3 1/2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 8 λεπτές κοτολέτες κοτόπουλου (περίπου μισό κιλό)
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό πιάτο χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο απλώνουμε τη θρυμματισμένη φρυγανιά.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ έχουμε σκουπήσει και στεγνώσει το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βουτάμε κάθε κοτολέτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, γυρνώντας τη από κάθε πλευρά για να πάνε παντού τα υλικά.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά και τοποθετούμε τις κοτολέτες στο τηγάνι. Τηγανίζουμε καλά από κάθε πλευρά, περίπου 4 λεπτά κάθε φορά. Γυρνάμε τις κοτολέτες με λαβίδα και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμα σε χαμηλότερη ένταση.
- Βγάζοντας το κοτόπουλο από το τηγάνι το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι και το σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι.
Tip
Αντί για φρυγανιά δοκιμάστε τη συνταγή με ψίχουλα ψωμιού. Είναι απλό. Απλά τοποθετείτε την ψίχα από 10 φέτες λευκό ψωμί στο μούλτι ή στο μίξερ ώστε να κομματιαστεί σε μικρότερα κομμάτια.