Ένα είναι το μυστικό γιατ τέλειες τηγανητές πατάτες και κρύβεται στο τηγάνισμα. Αφενός το λάδι πρέπει να έχει τη σωστή θερμοκρασία (ούτε χαμηλή, ούτε πολύ δυνατή φωτιά), αφετέρου θέλουν και δεύτερο τηγάνισμα. Ναι ναι, σωστά διαβάσατε. Δείτε τη συνταγή!
Υλικά (για 4 άτομα)
4 πατάτες
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες όπως μας αρέσει. Εμένα μου αρέσουν μακριές και λεπτοκομμένες. Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τις πατάτες ώστε να είναι τελείως στεγνές.
- Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μερίδες.
- Οι πατάτες χρειάζονται 5-6 λεπτά και συχνό ανακάτεμα. Στην πρώτη φάση δηλαδή. Όταν τις βγάζουμε τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι.
- Πάμε τώρα στη δεύτερη φάση. Για να γίνουν πραγματικά τραγανές και να πάρουν ωραίο χρώμα, οι τηγανητές πατάτες χρειάζονται και δεύτερο τηγάνισμα.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και τις ξεροτηγανίζουμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε ξανά σε χαρτί κουζίνας, προσθέτουμε αλάτι και σερβίρουμε.
Tip
Μην βάζετε πολλές πατάτες μαζί γιατί δεν τηγανίζονται καλά και κολλάνε μεταξύ τους.
Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις αν σου περίσσεψε κοτόπουλο!