Είσαι γυναίκα καριέρας; 5 κανόνες για να πετύχεις στη δουλειά σου

Εχεις φιλοδοξίες και είσαι αποφασισμένη να κάνεις τα πάντα για να προχωρήσεις στη δουλειά σου. Τώρα, μπορείς να τα καταφέρεις, ακολουθώντας απλούς κανόνες.
Είσαι γυναίκα καριέρας; 5 κανόνες για να πετύχεις στη δουλειά σου



Το περιβάλλον εργασίας είναι αυτό που ξεχωρίζει τις προσωπικότητες και τα άτομα με φιλοδοξίες. Τώρα είναι η ευκαιρία σου  να κάνεις τη διαφορά και να γίνεις η τέλεια business woman. Όλα εξαρτώνται από εσένα και την στρατηγική σου. 

Κανόνας 1: Μάθε τι αξίζεις (οικονομικά).

Στην εποχή που ζούμε, υπάρχει η αντίληψη πως πρέπει να λέμε «ευχαριστώ» γιατί έχουμε εργασία. Το εισόδημα σου, ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να διαπραγματευτείς και να κερδίσεις την αύξηση του μέσα από αγώνες στο στίβο της εργασίας. Μην νιώθεις περιορισμένη από τα χρήματα που παίρνεις. Είναι δύσκολο να διαπραγματευτείς μια αύξηση αλλά από την άλλη αν νιώθεις πως την αξίζεις μπορείς να την διεκδικήσεις.  Μην νιώθεις αδικημένη γιατί μόνο κακό στην αυτοπεποίθηση σου κάνεις και στην τσέπη σου!

Κανόνας 2: Επειδή είσαι γυναίκα δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Η σκέψη πως πλέον δεν έχεις περιθώρια για κάτι παραπάνω στην εργασία σου είναι ίσως η χειρότερη που μπορείς να κάνεις. Είτε είσα  pop star, είτε μπαλαρίνα, είτε διευθύντρια ποτέ δεν έχεις φτάσει εκεί που μπορείς. Πάρε για παράδειγμα την Vera Vang, πρώην ολυμπιονίκη του πατινάζ, η οποία έγινε σχεδιάστρια μόδας. Πάντα μπορείς να γίνεις κάτι παραπάνω και μάλιστα συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά πράγματα.

Κανόνας 3: Μείνε μακριά από τις πολιτικές.

Σε κάθε γραφείο υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που κοιτάζουν την πολιτική που ακολουθούν οι εργαζόμενοι (κοινώς συνδικαλιστές). Αν πραγματικά θες να πετύχεις τότε μείνε μακριά. Όχι επειδή είναι κακό οι εργαζόμενοι να ζητούν συντονισμένα όσα δικαιούνται, αλλά θα αφήσεις σε δεύτερη μοίρα την δουλειά σου. Βρες τον  μέντορα σου, πες τις ιδέες σου  και συνέχισε να αφιερώνεσαι στα project που σου αναθέτουν. Μόνο έτσι θα προχωρήσεις στους στόχους σου και με κανέναν άλλον τρόπο.

Κανόνας 4: Μην ψάχνεις την ασφάλεια.

Σε συνέντευξη της η CEO της WellPoint, Angela Braly, δήλωσε «Να είσαι ανοιχτή σε προκλήσεις και πάρε ρίσκα. Για την ακρίβεια, δείξε ενδιαφέρον για το δυσκολότερο project και ανάλαβε το από την αρχή». Αν δεν σου αρέσει να στέλνεις χαρτιά από τις 9 μέχρι τις 5 τότε απλά, άλλαξε το! Πάρε ρίσκα και σταμάτα να ζεις μέσα στην ασφάλεια. Συνέχισε να δουλεύεις και να θέτεις υψηλούς στόχους για να καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή.

Κανόνας 5: Να είσαι φεμινίστρια.

Πόσες φορές έχεις πάει στο γραφείο για δουλειά και σε κοιτάζουν λες και είσαι η μοναδική γυναίκα στον πλανήτη; Ή πόσες φορές  σου έχουν γίνει ανήθικες προτάσεις με αντάλλαγμα ένα καλό project; Εννοείται πως δεν θα ενδώσεις σε κάτι τέτοιο. Θα φοράς και θα φτιάχνεις τα μαλλιά σου γυναικεία, γιατί έτσι θα νιώθεις όμορφη. Να έχεις στόχο να γίνεις η καλύτερη ακόμη και σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν μόνο άντρες!