Η σκιά του ανέμου: Ένα σκοτεινό ταξίδι στη Βαρκελώνη

Ταξίδι, αγωνία, μυστήριο, έρωτας, σκοτεινά στενά... σε ένα βιβλίο που δεν θα θες να αφήσεις από τα χέρια σου!
Η σκιά του ανέμου: Ένα σκοτεινό ταξίδι στη Βαρκελώνη



"Κάθε βιβλίο έχει ψυχή. Την ψυχή εκείνου που το έγραψε και τις ψυχές αυτών που το διάβασαν, έζησαν κι ονειρεύτηκαν μαζί του", είναι η φράση που έμεινε ανεξίτηλη στο μυαλό μου από το μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα. Ίσως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. 

Από την Κωνσταντίνα Μπιτζήλου

Μέσα σ΄ αυτό το ταξίδι, αναρωτιέσαι, συγκινείσαι, ονειρεύεσαι, ενώ γίνεσαι ένα με το βιβλίο, ανακαλύπτοντας δικά σου στοιχεία στους χαρακτήρες του. Εγώ τουλάχιστον έτσι το έζησα. Η πλοκή είναι ελκυστική, ο απλός τρόπος γραφής ενσωματώνει βαθιά φιλοσοφημένες φράσεις, ενώ οι διάλογοι σε κρατούν σε μια διαρκή εγρήγορση.

Στην ουσία, πρόκεται για μια απίθανη περιπέτεια, ένα βιβλίο ιστορικού μυστηρίου που αναζητά επίμονα λύση, ενώ η τραγική ιστορία ενός μεγάλου έρωτα έρχεται την κατάλληλη στιγμή και σε καθηλώνει!

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που εξιστορεί το μαγικό ταξίδι ενός αγοριού, του Ντάνιελ, στους σκοτεινούς δρόμους της Βαρκελώνης λίγο μετά τον εμφύλιο, με αφετηρία την αναζήτηση ενός μυστηριώδους συγγραφέα που τα βιβλία του είναι τόσο σαγηνευτικά, αλλά και επικίνδυνα για όποιον τα κατέχει. Ο Ντάνιελ οδηγείται από τον πατέρα του στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, όπου του αποκαλύπτεται ένα μυστικό που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα: πρόκειται για μια μυστική βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται όλα τα ξεχασμένα βιβλία... Ποιο βιβλίο όμως θα διαλέξει ο Ντάνιελ; Mα φυσικά τη Σκιά του Ανέμου, του Χουλιάν Καράξ. Όμως, κρατά στα χέρια του το τελευταίο αντίγραφο του βιβλίου...

Εκεί ξεκινούν όλα. Κάποιος γυρνάει ανά τον κόσμο προσπαθώντας να κάψει όποιο αντίτυπο έχει μείνει. Έτσι, ο νεαρός προσπαθώντας να διαλευκάνει το μυστήριο ανακατεύεται τόσο, ώστε να μπλεχτεί σε μια ιστορία από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει. Μέσα σε όλον αυτό το μακρύ δρόμο, ερωτεύεται, κάνει φιλίες, μαθαίνει τη ζωή, απογοητεύεται, ελπίζει.

Η Σκιά του Ανέμου είναι ένα μυστηριακό ταξίδι στα στενά της Βαρκελώνης, καθώς οι εικόνες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου, με ήρωες που τελικά λυτρώνονται, ενώ οι τεράστιες ανατροπές κόβουν την ανάσα μέχρι και την τελευταία γραμμή!

Αξίζει τελικά αυτό το ταξίδι; Δε μένει παρά να το ανακαλύψεις!