5 ασυγχώρητα λάθη που κάνουν οι γονείς

Ποια είναι τα μεγάλη λάθη που κάνουν πολλές φορές οι γονείς και δημιουργούν πρόβλημα στα παιδιά; Oι άλλοι γονείς τι λένε για αυτό;
5 ασυγχώρητα λάθη που κάνουν οι γονείς



“Μα γιατί κάποιοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να τρέχουν πάνω κάτω στα εστιατόρια και να ουρλιάζουν ενοχλώντας τους άλλους” είναι κάτι που συχνά μπορεί να σκέφτεσαι. Τελικά, τι είναι “αθώο” και τι “ένοχο” όσον αφορά τη συμπεριφορά σου απέναντι στην καθημερινότητα του παιδιού;

1. Οι περισσότεροι γονείς περιμένουν από το παιδί να ειναι πάντα καθαρό

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως από τη στιγμή που κάνεις μπάνιο το παιδάκι μια φορά την ημέρα, είναι καθαρό. Είναι λάθος οι γονείς να κυνηγούν συνεχώς το παιδί με μαντηλάκια για να το καθαρίζουν όλη μέρα. Είναι λογικό να λερωθεί στο φαγητό και στο παχνίδι. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αγαπούν τη ζωή και να τη ζουν.

2. Όταν αφήνουν τα παιδιά τους να “χάνονται” μέσα σε εστιατόρια

Οι περισσότεροι γονείς εκνευρίζονται με τους άλλους, όταν βλέπουν παιδάκια να τρέχουν πανικόβλητα και να ουρλιάζουν σε εστιατόρια και μαγαζιά, ξεσηκώνοντας όλο τον κόσμο. Καλό θα είναι να μάθεις από νωρίς στο παιδί σου κάποιους στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα το πόσο σημαντική είναι η στιγμή του φαγητού.

3. Οι γονείς που βάζουν... λουριά στα παιδιά τους

Είναι απλά αηδιαστικά. Το παιδί δεν είναι σκύλος για να είναι δεμένο με λουρί. Είναι ένα θέαμα πραγματικά άσχημο. Εάν ο ίδιος ο γονιός δεν είναι σε θέση να προσέξει το παιδί, τότε υπάρχει πρόβλημα.

4. Οι γονείς που αδιαφορούν για την ασφάλεια των παιδιών τους

Είναι δυνατό να αφήσεις ένα παιδί να παίζει αμέριμνο στο δρόμο ή να το βάζεις στο αυτοκίνητο χωρίς να φορά ζώνη και να βγάζει το κεφαλάκι του έξω από το παράθυρο; Είναι επικινδύνες αυτές οι συμπεριφορές και το πιο άσχημο είναι η ανευθυνότητα ορισμένων γονέων.

5. Οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να τρώνε τα πάντα

Προφανώς κι ένα παιδί δεν μπορεί να τρώει τα πάντα, γιατί είναι ανθυγιεινό. Πόσο μάλλον όταν συν τοις άλλοις οι ποσότητες είναι μεγάλες. Υπάρχουν γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να τρώνε τεράστιες ποσότητες junk food ή ακόμα και πατατάκια με παγωτό για πρωινό! Κάτι που φυσικά κάνει τα παιδιά υπέρβαρα ήδη από πολύ μικρή ηλικία.