Έζησαν τον εφιάλτη! Τι συνέβη όταν ξύπνησαν στη μέση της επέμβασης;

Αληθινές μαρτυρίες από γυναίκες που ένιωσαν τον απόλυτο εφιάλτη χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα...
Έζησαν τον εφιάλτη! Τι συνέβη όταν ξύπνησαν στη μέση της επέμβασης;  - Κεντρική Εικόνα



Σε κατακλίζει ο ανθρώπινος φόβος για την έκβαση μιας επέμβασης, για το τι θα συμβεί στο σώμα σου όσο εσύ θα... κοιμάσαι βαθιά και με την ενοχλητική σκέψη «μήπως δεν ξυπνήσω μετά;». Τι θα έλεγες αν συνέβαινε το αντίθετο; 

Ανακτώντας σιγά σιγά τις αισθήσεις της, η Alexandra Bythell (36 ετών), ένιωσε τον απόλυτο πανικό, όταν ξύπνησε από την αναισθησία στη μέση της επέμβασης. Δεν μπορούσε να κουνηθεί, το σώμα της είχε παραλύσει και προσευχόταν να καταλάβουν οι γιατροί ότι είχε ξυπνήσει γιατί δεν μπορούσε να μιλήσει.

“Ήμουν υστερική και μέσα στον πανικό, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. Νόμιζα ότι ήμουν στη μέση ενός εφιάλτη και πως θα πέθαινα. Ήταν αφόρητα τρομακτικό” παραδέχεται.

Ευτυχώς, οι γιατροί συνειδοποίησαν πως είχε ξυπνήσει πριν κάνουν την πρώτη τομή και ξαφνικά άκουσε κάποιον να λέει ότι χρειάζονται κι άλλη μορφίνη, πριν καλά καλά προλάβει να πέσει πάλι σε κώμα.

Η Juliette από το Brighton έχει ακόμα εφιάλτες από το μαρτύριο που της συνέβη. “Όταν ξύπνησα κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορούσα να μιλήσω ούτε να κουνηθώ. Προσπάθησα να κάνω τους γιατρούς να καταλάβουν, αλλά μάταια. Ένιωθα λες και καιγόμουν ζωντανή” θυμάται.

Μια από τις νοσοκόμες, παρατήρησε πως οι χτύποι της καρδιάς της ήταν πολύ υψηλοί κι έτσι πριν καλά καλά το συνηδειτοποιήσει, έπεσε ξανά για ύπνο.

Ακόμα, έχω εφιάλτες. Κάποιες φορές ο άντρας μου με ακούσει μέσα στον ύπνο μου να λέω, 'βοήθεια βοήθεια”