Σχέσεις: Η μοναξιά είναι επιλογή σου, όχι η μοίρα σου

Βγες απ' το καβούκι σου και δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου για νέες γνωριμίες.
Σχέσεις: Η μοναξιά είναι επιλογή σου, όχι η  μοίρα σουΠολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονα τη μοναξιά. Οσο κι αν παραπονιέσαι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία και πόσο έχουμε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον, πιστεύω πως το να είσαι μόνη είναι καθαρά επιλογή σου. Το να γεμίζεις τη μέρα σου με ώρες δουλειάς και να σκέφτεσαι μόνο την καριέρα και τη φήμη σου δεν θα σε κάνει ευτυχισμένη. Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στην οικογένεια, τα παιδιά και τους στενούς φίλους. Αυτοί είναι οι θησαυροί της ζωής.

Αν τα έχεις όλα αυτά και συνεχίζεις να αισθάνεσαι μοναξιά, τότε κάτι δεν κάνεις σωστά. Υποσυνείδητα έχεις πάρει την απόφαση να είσαι μόνη. Ποιοι είναι όμως πραγματικά οι λόγοι που σε οδηγούν στην απομόνωση;

1. Κακή εμπειρία

Ένας λόγος που συχνά μια γυναίκα επιλέγει τη μοναξιά είναι για να προστατεύσει τα συναισθήματα της. Όλοι μας βέβαια έχουμε ζήσει άσχημες εμπειρίες με φίλους, τον αγαπημένο μας ακόμα και τους γονείς μας. Δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι και να φοβάσαι ότι θα πληγωθείς ξανά. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη και οι περισσότεροι είναι καλοπροαίρετοι. Μην κρύβεσαι από τον κόσμο, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει καινούργιες γνωριμίες.

2. Ο φόβος της απόρριψης

Πολύς κόσμος υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δύσκολα να χαρίσεις το χαμόγελό σου σε έναν ξένο πόσω μάλλον να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Ο χρόνος περνάει και σε βρίσκει στο σπίτι σου μπροστά στην τηλεόραση να κάνεις ζάπινγκ ή να βρίσκεσαι μπροστά στο κομπιούτερ σου.

Με όσους και να μιλάς διαδικτυακά αν κοιτάξεις γύρω σου δεν θα δεις κανέναν και το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τη μοναξιά σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις μια ψευδαίσθηση και για λίγη ώρα να μην αισθάνεσαι χειρότερα. Και το ερώτημα είναι: Πώς θα δείξεις στους άλλους ότι είσαι μοναδική αν δεν συναντηθείς πρόσωπο με πρόσωπο; Το να είσαι ευάλωτη είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό το οποίο δε μπορείς να αποφύγεις. Αποδέξου το και ζήσε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

3. Υπερβολικές απαιτήσεις

Τι περιμένεις από τους άλλους; Είσαι ενοχλημένη και απογοητευμένη από τα μειονεκτήματά τους; Μην το ψειρίζεις και πέταξε στα σκουπίδια τη λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο φίλος σου. Μην περιμένεις από τους άλλους να ικανοποιούν τα ιδανικά σου γιατί κι εσύ δεν ικανοποιείς τα δικά τους. Ζεις σε έναν κόσμο που δεν είναι τέλειος, Μάθε να βλέπεις και να βγάζεις τον καλό εαυτό στους ανθρώπους και άφησε το δικό σου ελεύθερο. Θα διαπιστώσεις ότι τελικά δεν είσαι μόνη.

4. Τεμπελιά

Αυτό είναι το καλύτερο δικαίωμα που έχεις. Πολλοί άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι μοναχικοί μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν σηκωθούν από τον καναπέ. Μην ξεχνάς πως, όποιος θέλει βρίσκει τρόπους, όποιος δεν θέλει βρίσκει δικαιολογίες. Κι εσύ από δικαιολογίες άλλο τίποτα. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και μην αφήνεις την τεμπελιά να δηλητηριάζει τη ζωή σου και τις σχέσεις σου.

5. Λάθος προτεραιότητες

Με τα χρόνια οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει. Κάποτε ήταν η οικογένεια και τα παιδιά, τώρα οι άνθρωποι σκέφτονται την καριέρα τους και τα χρήματα. Είναι γεγονός πως ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στη δουλειά και δεν έχει σημασία πόσο πολύ την αγαπάς γιατί δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί όλη την ημέρα. Σε καμία περίπτωση η λύση δεν είναι να την αφήσεις. Η λύση είναι να χαλαρώσεις λίγο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ορίζεις τις προτεραιότητές σου με βάση τη δουλειά σου.

Δες εδώ τι κάνεις και σαμποτάρεις τα ραντεβού σου!