Νομίζεις ότι τα ήξερες όλα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα; Διάβασε αυτό

Μπορεί να έχουνπεράσει δεκαεπτά χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αλλά η ταραχώδης ζωή της συνεχίζει να απασχολεί έως και σήμερα τα media. Κι όμως υπάρχουν αρκετάμυστικά που δεν γνωρίζαμε για την πιο αγαπημένη γαλαζοαίματη του βρετανικού λαού.
Νομίζεις ότι τα ήξερες όλα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα; Διάβασε αυτό - Κεντρική Εικόνα



Η πριγκίπισσα Νταϊάνα (1961-97) παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο σε ηλικία είκοσι ετών, κάτι που την εκτόξευσε αυτόματα στο διεθνές προσκήνιο. Κατά τη διάρκεια του ταραχώδους γάμου τους απέκτησαν δύο γιους, τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Όταν χώρισαν, η Νταϊάνα χρησιμοποίησε τη δημόσια αναγνώριση για να υποστηρίξει ακούραστα θύματα του AIDS, φτωχά και άρρωστα παιδιά και περιοχές που υπέφεραν από ναρκοπέδια. Η ζωή της διακόπηκε απότομα εξαιτίας ενός τροχαίου στο Παρίσι. Ήταν μόνο 36 ετών.

  1. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν ήταν ακαδημαϊκός. Απέτυχε δύο φορές σε εξετάσεις (O level) που έδωσε στη Βρετανία σε ηλικία 16 ετών, κάτι για το οποίο συνήθιζε να αστειεύεται δημόσια.  
  2. Όταν γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο έμενε στο δυτικό Λονδίνο, σε ένα διαμέρισμα με δύο ακόμη φίλες της. Εργαζόταν σαν βοηθός νηπιαγωγός και ο αριθμός του τηλεφώνου της υπήρχε στον τηλεφωνικό κατάλογο.
  3. Το περίφημο μπλε ζαφείρι δώδεκα καρατίων που επέλεξε η Λαίδη Νταϊάνα για τον αρραβώνα της φτιάχτηκε από τον κοσμηματοπώλη Garrard. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δαχτυλίδια των γαλαζοαίματων, επρόκειτο για ένα σχέδιο που ο Garrard πουλούσε ήδη και δεν έκανε κάποια αλλαγή για την ίδια. Γύρω από το τεράστιο ζαφείρι υπήρχαν δεκατέσσερα διαμάντια.
  4. Το θρυλικό νυφικό που φόρεσε την ημέρα του γάμου της (που είδαν πάνω από 700 χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο) ήταν φτιαγμένο στο χέρι με ιβουάρ μετάξι, καθαρό ταφτά και παλιά δαντέλα. Είχε κεντημένες πάνω από δέκα χιλιάδες πέρλες και μαργαριτάρια και το μήκος της ουράς έφτανε τα πέντε μέτρα.
  5. Όταν πληροφορήθηκε το φλερτ του πρίγκιπα Ουίλιαμ για την Σίντι Κρόφορντ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα την κάλεσε για τσάι στο Μπάκιγχαμ.
  6. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πραγματοποιούσε απρογραμμάτιστες επισκέψεις σε άρρωστα παιδιά και θύματα του AIDS, και επιθυμούσε να μην γίνεται ντόρος στα media.
  7. Πριν από τον γάμο του με την Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος έβγαινε με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Σάρα Σπένσερ, μέσω της οποίας και γνωρίστηκαν.
  8. Παρά το γεγονός ότι η Νταϊάνα έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας, η ίδια είχε ένα εντυπωσιακό γενεαλογικό δέντρο - οικογένεια Σπένσερ χρονολογείται πιο πίσω από ότι ο Οίκος των Ουίνσδορ. Η Νταϊάνα είχε, μεταξύ άλλων, μακρινή συγγένεια με τους Όντρεϊ Χέπμπορν, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Φράνκλιν Ντ. Ρούζβελτ, Τζορτζ Ουάσιγκτον.
  9. Η Νταϊάνα προερχόταν από μία οικογένεια με κλίση στη μουσική. Η γιαγιά της ήταν πιανίστρια και η ίδια λάτρευε να παίζει πιάνο. Κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής τους στην Αυστραλία, έπαιξε στο πιάνο μερικά κομμάτια του Rachmaninoff για τους οικοδεσπότες της.
  10. Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, ενταφιάστηκε κρατώντας στα χέρια της ένα ροζάριο που της είχε χαρίσει η Μητέρα Τερέζα. Ο τάφος της βρίσκεται σε ένα νησάκι στη λίμνη της οικογενειακής κατοικίας των Σπένσερ, στην περιοχή Άλθορπ. Στον δρόμο προς τη λίμνη έχουν φυτευτεί 36 βελανιδιές, όπου η καθεμία συμβολίζει κάθε χρόνο της ζωής της.