5 σημάδια που δείχνουν ότι το πρώτο ραντεβού πάει καλά

Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι το ραντεβού σου οδεύει προς την επιτυχία; Αρκεί να λάβεις υπόψη σου τα σημάδια που δείχνουν ότι εσείς οι δύο βρίσκεστε στην αρχή μίας ενδιαφέρουσας γνωριμίας.
5 σημάδια που δείχνουν ότι το πρώτο ραντεβού πάει καλά



Σε έναν ιδανικό κόσμο το πρώτο ραντεβού θα έπρεπε να θεωρείται απλά σαν μία οποιαδήποτε άλλη έξοδος με μοναδικό σκοπό να περάσεις καλά. Στον πραγματικό κόσμο συνοδεύεται συνήθως από ώρες προετοιμασίας μπροστά στον καθρέφτη, βομβαρδισμένο δωμάτιο και φυσικά το μόνιμο άγχος «πάει καλά;». Η αλήθεια είναι ότι θα καταλάβεις πολύ εύκολα ένα πραγματικά κακό ραντεβού, και μάλιστα αρκετά νωρίς. Από την άλλη όμως, μπορείς να καταλάβεις το ίδιο εύκολα  πότε το ραντεβού σου πάει καλά. Το θέμα είναι να δεις τα σωστά σημάδια.

Σε ακούει με ενδιαφέρον, όπως κι εσύ

Το πρώτο ραντεβού μοιάζει λίγο με συνέντευξη για δουλειά. Γίνονται οι απαραίτητες ερωτήσεις και πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις. Αν και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτή τη διαδικασία – το θέμα είναι να είσαι ο εαυτός σου – πρέπει να υπάρχει το ενδιαφέρον να γνωρίσεις τον άλλο και να σε γνωρίσει κι αυτός. Αν καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σε ακούει προσεκτικά, σε ρωτάει για τη ζωή σου και σε κοιτάζει στα μάτια, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Έχετε χάσει την αίσθηση του χρόνου

Το φαγητό έφερε το ποτό και δεν καταλάβατε πότε πέρασε η ώρα, ούτε πότε δώσατε συνέχεια σε άλλο μαγαζί. Αν περνάτε τόσο ωραία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σας απασχολεί η περασμένη ώρα, αλλά ούτε και το πρωινό ξύπνημα.

Γίνονται νύξεις για επόμενο ραντεβού

Ατάκες του τύπου «την επόμενη φορά», «πρέπει οπωσδήποτε να σε πάω για φαγητό εκεί» ή «όταν έρθεις στη γειτονιά μου» είναι αναμφισβήτητα καλό σημάδι για την πορεία του ραντεβού σας.

Γελάτε συνεχώς

Αν απολαμβάνετε ο ένας το χιούμορ του άλλου, είστε σε καλό δρόμο. Έτσι, δεν δείχνετε μόνο ότι έχετε αίσθηση του χιούμορ, αλλά και αρκετά κοινά στοιχεία. Ποιος δεν θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο που να τον κάνει να γελάει;

Δεν υπάρχουν μεγάλες παύσεις στην κουβέντα σας

Είναι κάπως δύσκολο να μιλάς συνεχώς με έναν άνθρωπο που γνωρίζεις ελάχιστα. Αν όμως, αυτές οι παύσεις γίνονται ίσα-ίσα για να τσιμπήσετε μερικές μπουκιές από το φαγητό σας ή να ξεδιψάσετε, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

Σε αποχαιρετά με θέρμη

Το θερμό «κλείσιμο» ενός ραντεβού έρχεται να επισφραγίσει και την επιτυχία του. Ανάλογα, λοιπόν, με τον τρόπο που θα σε καληνυχτίσει, μπορείς να καταλάβεις αν πέρασε καλά μαζί σου.