The Ideal Woman Project: Αλήθεια εσύ τι βλέπεις όταν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη;

Τι βρίσκεις όμορφο πάνω σου; Αισθάνεσαι ωραία με το σώμα σου; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις;
The Ideal Woman Project: Αλήθεια εσύ τι βλέπεις όταν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη;  - Κεντρική Εικόνα



Aυτήν την ερώτηση κάνουν ο Orlando (καλλιτέχνης) και η μνηστή του Tasha Copley (φωτογράφος), στο νέο τους εγχείρημα: "FRANCHISE: The Ideal Woman”.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα project το οποίο περιλαμβάνει δύο φωτογραφίες: H μία αναπαριστά την Copley “σημαδεμένη” από τις διορθωτικές γραμμές ενός πλαστικού χειρουργού, ενώ η άλλη παρουσιάζει την φυσική της ομορφιά, δείχνοντας την άνετη με το σώμα της. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται κι από ένα κουτί στη μέση, στο οποίο το κοινό θα μοιράζεται τη σκέψη του, για το πώς βλέπει τον ευατό του όταν κοιτάζεται στον καθρέπτη, αλλά και στο τι βρίσκει όμορφο πάνω του. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη Ηuffington post: “Mέχρι τα είκοσι μου νόμιζα ότι ήμουν πολύ αδύνατος, πολύ κοντός, ότι είχα μεγάλα αυτιά και πώς τα πόδια μου παραήταν τριχωτά. Σαν αποτέλεσμα, μισούσα πολλά πράγματα πάνω μου, όταν κοιτούσα στον καθρέπτη”. 

Αναγνωρίζοντας λοιπόν ο ίδιος, τη μεγάλη πίεση που νιώθουν οι γυναίκες για να φαίνονται όμορφες και πιστεύοντας πως η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις, αποφάσισε με την Copley να δημιουργήσουν αυτό το έργο τέχνης, ρωτώντας παράλληλα τον κόσμο και ειδικά τις γυναίκες, για το πώς αισθάνονται με τον εαυτό τους. 


Μάλιστα και η ίδια η Copley, δήλωσε πως μετά από αυτές τις φωτογραφίες, κατάφερε να νιώσει πιο άνετα και να αποδεχτεί το σώμα της: “Δεν υπάρχει πλέον κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι, πολύ απλά γιατί δεν έχει μείνει κάτι να κρύψω”, είπε χαρακτηριστικά. “Όλα αυτά τα “ιδανικά” κορμιά τα οποία πλασάρονται στον κόσμο από celebrities και supermodels, τα οποία είναι περασμένα χίλιες φορές από photoshop, είναι κάτι ψεύτικο, το οποίο θα θέλαμε πραγματικά να αλλάξει με τον καιρό”...

Μερικά σημειώματα από τις σκέψεις του κοινού...