Το προσκλητήριο που δεν πρέπει να στείλεις

Για να μη σου πούνε και του χρόνου, να ποιοι πρέπει να λείπουν από τον γάμο σου.
Το προσκλητήριο που δεν πρέπει να στείλεις - Κεντρική Εικόνα



Πόσο εύκολα μπορεί να καταστραφεί ένας γάμος; Πολύ, προσευχήσου να μην είναι ο δικός σου. Πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, το θέμα είναι πως μπορείς να τα αποφύγεις γιατί πίστεψέ με αυτά που βλέπεις στις ταινίες είναι βγαλμένα από τη ζωή. Και φυσικά εννοούμε απρόοπτα όπου ο άνθρωπος έχει βάλει το χεράκι του για να μαυρίσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου. Οσο μεγάλος κι αν θέλεις να είναι ο γάμος σου, όσο κι αν θέλεις να ευχαριστήσεις φίλους και συγγενείς, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει να είναι στη λίστα των καλεσμένων.

1. Τη γυναίκα που θέλει όλα τα βλέμματα πάνω της

Αυτό για το οποίο εσύ δουλεύεις και προετοιμάζεις μήνες τώρα, δε θέλεις να στο κλέψουν. Τη μέρα του γάμου σου θέλεις όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε σένα. Δεν υπάρχει θέση για κάποια άλλη. Και όταν λέμε άλλη εννοούμε την καλεσμένη που θα βάλει το πιο εντυπωσιακό της φόρεμα, θα πληρώσει για το μακιγιάζ της, θα φορέσει το 15ποντο και θα λουστεί με το άρωμά της. Είναι δύσκολο να προβλέψεις πως θα ντυθεί ο κάθε καλεσμένος σου, αν όμως έχεις την υποψία για κάποια, τότε δεν έχει χώρο στη λίστα των καλεσμένων σου.

2. Τον πρώην

Μπορεί να είσαι δημοκρατικός άνθρωπος και να κρατάς μια φιλική επαφή με τον πρώην σου. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον καλέσεις και στο γάμο σου. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσει κάποιος. Μην παίζεις με τη φωτιά, άλλωστε θα καταλάβει το λόγο που δεν θέλεις να παρευρεθεί.

3. Τον αλκοολικό

Στο γάμο σου θέλεις οι καλεσμένοι σου να φάνε, να πιούν και να περάσουν όσο καλύτερα μπορούν. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που δεν μπορούν να ελέγξουν το αλκοόλ και ακόμα χειρότερα τον εαυτό τους υπό την επήρεια αυτή. Αν δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς και να είσαι σίγουρη ότι δε θα κάνουν χοντράδες, τότε δεν αξίζει να ρισκάρεις.

4. Τους τρελούς συγγενείς

Αυτό με τους συγγενείς ποτέ δεν το κατάλαβα. Παντρεύεσαι και πρέπει να έρθει ο τρίτος ξάδελφος και η θεία από το χωριό που έχει να σε δει από τότε που γεννήθηκες. Υποχρεώσεις σου λένε.. Κι αν το σόι είναι μεγάλο, εσύ πρέπει να αποφύγεις αυτόν που αποφεύγουν όλοι στα οικογενειακά τραπέζια ή που σχολιάζουν αρνητικά. Είναι αυτός που κάνει χροντροκομένη πλάκα και ψάχνεις να βρεις το αστείο, που θέλει να σου μιλήσει και φωνάζει από τα δέκα μέτρα κι αν δεν γυρίσεις ρίχνει κι ένα σφύριγμα. Οχι, όχι κάτι τέτοιο δεν θέλεις να συμβεί στον δικό σου γάμο. Οπως και να χει προετοιμάσου για το ενδεχόμενο να έρθει και απρόσκλητος.

5. Τον αρνητικό

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που τα βλέπει όλα αρνητικά. Που βλέπει το ποτήρι μονίμως μισοάδειο. Οσο κι αν έχεις προσπαθήσει να ετοιμάσεις τον τέλειο γάμο θα βρεθεί ο φίλος, ο συγγενής, που λίγη ώρα πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας θα σχολιάζει τα πάντα και το μόνο που θα καταφέρει είναι να σου δημιουργήσει άγχος. Βγάλ' τον από τη λίστα σου.

6. Τα παιδιά

Τα παιδιά είναι παιδιά και μπορεί να φέρουν τον κόσμο ανάποδα χωρίς να το καταλάβεις. Δεν θέλεις να περάσεις όλη τη μέρα ακούγοντας φωνές και βλέποντας κυνηγητά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις κάποιον να τα απασχολεί, έτσι θα περάσουν και οι μικροί σου καλεσμένοι καλά και εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, τότε θα πρέπει να βάλεις όρο στους γονείς να έρθουν χωρίς αυτά.