Τα καλύτερα εργαλεία για να κόβεις τα λαχανικά σου σαν επαγγελματίας

Τα καλά εργαλεία στην κουζίνα κάνουν την... καλή μαγείρισσα, αλλά εσύ έχεις προμηθευτεί τα κατάλληλα για τα λαχανικά;
Τα καλύτερα εργαλεία για να κόβεις τα λαχανικά σου σαν επαγγελματίαςΤα λαχανικά αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή βιταμινών και χρειάζονται ειδική μεταχείριση στην κουζίνα. Υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να κόβεις τα λαχανικά σου σαν σεφ, χωρίς να χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους!

-Καλά ακονισμένα μαχαίρια

Μερικά καλά μαχαίρια είναι το Α και το Ω σε μια κουζίνα, ειδικά όταν έχει να κάνει με λαχανικά, καθώς χρειάζονται κόψιμο είτε σε ροδέλες είτε σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλεις ένα μαχαίρι «στομωμένο» γιατί πιθανότατα θα καταστρέφεις τα λαχανικά σου σε οποιαδήποτε προσπάθεια που κάνεις για να τα κόψεις.  Τα ιδανικά μαχαίρια για τα λαχανικά είναι τα μικρά και ελαφριά, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. Με ένα καλό μαχαίρι μπορείς να ξεφλουδίσεις εύκολα και χωρίς να πειράξεις την «καρδιά» του λαχανικού που θες να κόψεις.

Αντίθετα, σε μεγάλα λαχανικά, όπως η κολοκύθα, χρειάζεσαι μαχαίρια μεγαλύτερα και πιο σκληρά. Εννοείται πως πρέπει να είναι πάντα ακονισμένα καθώς αν ένα μαχαίρι χάνει την ικανότητα του να κόβει και εσύ συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς, πιθανότατα θα το χαλάσεις οριστικά!

-Σανίδα για κόψιμο

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον κατάλληλο χώρο στην κουζίνα για να κόβεις τα λαχανικά σου χωρίς προβλήματα. Έτσι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι  να πάρεις μια ειδική σανίδα για να κόβεις τα λαχανικά σου. Στο εμπόριο υπάρχουν ξύλινες και πλαστικές, με τις δεύτερες να έχουν το πλεονέκτημα πως πλένονται εύκολα και έχουν μικρότερο κίνδυνο για μικρόβια. Καλό θα ήταν να έχεις στην κουζίνα σου και μια δεύτερη σανίδα για να κόβεις τα φρούτα, γιατί αν κόψεις σκόρδο και μετά κόψεις ένα μήλο, η γεύση δεν θα είναι και η ιδανικότερη…

-Ανοξείδωτες λαβίδες

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που κάνουν τις ανοξείδωτες λαβές χρήσιμες. Αρχικά, σου επιτρέπει να στέκεσαι μακριά από το τηγάνι ή τη φωτιά και να γυρνάς το φαγητό. Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις τα λαχανικά αν έχουν βράσει, ενώ εννοείται πως γλυτώνεις και τα… εγκαύματα!

-Ζυγαριά τροφίμων

Κάθε κουζίνα πρέπει να διαθέτει μια ζυγαριά ακριβείας και η δική σου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μέτρηση της τροφής που καταναλώνεις, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μια ισορροπημένη διατροφή. Επίσης, δεν ξεφεύγεις από τις… συνταγές που ετοιμάζεις, γιατί η δοσολογία είναι πάντα σωστή. Είναι σημαντική η ύπαρξη μιας ζυγαριάς και αν δεν έχεις ήδη μια τότε… τρέχα να αγοράσεις!