Είσαι έξω και πεινάς; Πού θα φας το καλύτερο street food της πόλης

Είσαι έξω και πεινάς; Πού θα φας το καλύτερο street food της πόλης



Μέχρι πρότινος αν ήσουν έξω και ήθελες να φας κάτι στα γρήγορα οι επιλογές σου ήταν περιορισμένες. Τα τελευταία χρόνια όμως το street food έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να βρίσκεις πια ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείς στο κέντρο πεινασμένη, δεν έχεις παρά να κάνεις μία στάση:

Μάρω Παρασκευούδη

Για bagel Στην Amandine

Σου έλειψε η φοιτητική ζωή στο Παρίσι; Αρκεί μία στάση Στην Amandine για να βρεθείς στον παράδεισο των bagels που ο Μιχάλης γεμίζει (με μία υπέροχη ηρεμία) με διαλεχτά υλικά, όπως κόκορα ελευθέρας βοσκής, παστράμι, μαριναρισμένα λαχανικά και σπιτικές σος. Εκτός όμως από φρέσκα bagels, θα βρεις cheesecake, cookies, πάστα φλώρα, κι άλλα χειροποίητα γλυκά, τις συνταγές των οποίων η Amandine έχει πάρει από τον παππού και τη μητέρα της.

Στην Amandine, Νίκης 13, τηλ. 210 323 9829

Για τυρόπιτα στην Πνύκα

Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε μία ζεστή τυρόπιτα κουρού. Αν έφυγες από το σπίτι σου χωρίς να προλάβεις να φας κάτι, το πιο γρήγορο και νόστιμο πρωινό θα το βρεις στην Πνύκα. Πάρε και κριτσίνια για την απογευματινή λιγούρα.

Πετράκη 24, Σύνταγμα / Πρατίνου 13, Παγκράτι / Τοσίτσα 26, Εξάρχεια

Για Vegan κολατσιό στο The Handlebar

Αν δεν έχεις χρόνο να πιάσεις τραπεζάκι στο Handlebar, ζήτα από τα παιδιά ένα περιποιημένο On the go lunchbox. Το vegan πακέτο περιλαμβάνει μπανάνα, flapjack με σταφίδες και PG Tips τσάι.

Μελανθίου 8, Ψυρρή

Για φαλάφελ στον Khalil Raymond

Ξαφνικά είδαμε τα φαλαφελάδικα να γίνονται πιο πολλά κι από τα σουβλατζίδικα. Υπάρχει όμως ένα μέρος που μένει μακριά από τις χιπστερικές εμμονές και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα εδώ και είκοσι χρόνια: φτιάχνει αυθεντικά φαλάφελ. Ο Raymond είναι από τον Λίβανο και ξέρει καλύτερα από τον καθένα το μυστικό για νόστιμο τραγανό φαλάφελ. Θα απολαύσεις γενναιόδωρη μερίδα σε τιμή έκπληξη.

Λιοσίων 1, Αθήνα

Για λαχματζούν στη Feyrouz

Αφού επιλέξεις τη ζύμη για το λαχματζούν σου – κλασική ή ολικής αλέσεως – σειρά έχει η γέμιση. Κιμάς για τους κρεατοφάγους, λαχανικά για τους vegetarians ή όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ και διάφορες σπιτικές σος για να ολοκληρωθεί η παραγγελία. Όση ώρα κοιτάς τις επιλογές σου στον μαυροπίνακα, φλερτάρεις με την ιδέα του πεϊνιρλί ή της χειροποίητης πίτας. Στο τέλος όμως παραγγέλνεις λαχματζούν και δίνεις την υπόσχεση στον εαυτό σου ότι θα επιστρέψεις για τα υπόλοιπα.

Καρόρη 23 & Αιόλου

Για σάντουιτς στο Guarantee

Ευτυχώς για όλους εμάς, ο ιδιοκτήτης αυτού του θρυλικού σαντουϊτσάδικου αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη θάλασσα και να πιάσει στεριά μία και καλή. Έκτοτε, ο κύριος Γιάννης φτιάχνει με απεριόριστη αγάπη και μεράκι τα πιο γκουρμέ σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Στη βιτρίνα θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και τυριά, τα μπιφτέκια, οι σος και οι σαλάτες είναι χειροποίητες και η ομελέτα τηγανίζεται μετά την παραγγελία σου. Θα δυσκολευτείς να επιλέξεις υλικά, αλλά ο κύριος Γιάννης δεν θα επιτρέψει τις υπερβολές, αφού όπως λέει ο ίδιος «δεν πρέπει να μπερδεύονται οι γεύσεις». Μην φύγεις αν δεν πάρεις κι έναν φρεσκοστυμμένο χυμό για επιπλέον ενέργεια.

Βεϊκου 41, Κουκάκι

 

Photo Credits: Feyrouz