Οι πατάτες με το μπρόκολο και τα μανιτάρια ταιριάζουν πολύ! Κι αν δεν το ξέρετε, ευκαιρία να το ανακαλύψετε με αυτή την πολύ ελαφριά και νόστιμη συνταγή.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 μεσαίες πατάτες καλά πλυμένες με τη φλούδα τους
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 280 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο και στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 λεπτά στην υψηλή ένταση.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα μανιτάρια και έπειτα το μπρόκολο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για 8 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά ώστε να παραμείνει το μπρόκολο τραγανό.
- Ανοίγουμε στη μέση της πατάτες και αφαιρούμε τη σάρκα τους, την οποία μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στις ανοιγμένες πατάτες και προσθέτουμε πάνω από αυτό τα μανιτάρια και το μπρόκολο.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε μαζί με το γιαούρτι και 1/4 της κούπας ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών για έξτρα γεύση.
Θερμίδες: 300/ μερίδα