Πρόταση για πρωινό: Scrambled eggs με μπέικον και αβοκάντο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!



Είναι Σάββατο και το πρωί θα σηκωθείς με το πάσο σου, θα φτιάξεις πρωινό και έπειτα θα αδράξεις την ημέρα. Επειδή έχεις σκοπό να κάνεις πράγματα χρειάζεσαι full ενέργεια. Γι' αυτό και η παρακάτω πρόταση είναι ακριβώς αυτό που ζητάς. Είναι νόστιμη, γρήγορη και εύκολη: Scrambled eggs με μπέικον και αβοκάντο και καλή μας όρεξη!  

Υλικά (για 1 μερίδα)

  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά (3 λεπτά σε κάθε πλευρά). Το αφαιρούμε και αφήνουμε το λίπος του στο τηγάνι.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Βάζουμε το αυγό στο πιάτο και από πάνω του το μπέικον και τα κυβάκια αβοκάντο. Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί του τοστ (προαιρετικά).

 

TIP

Το μυστικό για αφράτα scrambled eggs είναι να χτυπήσεις έντονα τ’ αυγά για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα πριν τα ρίξεις στο τηγάνι.

 

Θερμίδες: 470/ μερίδα